Ook getest op kindjes: Naïf Quality Baby Care | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik mocht van “Hip&Groen” een setje babyproducten van het merk Naïf uittesten. Ik had deze producten nog nooit in huis gehad, de zonnecrème van dit merk is ons wel bekend maar hebben we momenteel niet meer in gebruik. Ik ben heel benieuwd wat we hiervan vinden! (En alvast om de vraag te beantwoorden waarom alleen Pieter zn reactie besproken wordt: tot ze 1 jaar oud zijn gebruiken we enkel water en af en toe moedermelk om onze kindjes te wassen. En Lena is natuurlijk nog geen jaar (al duurt dat niet meer lang, oh help!)

Ik ben echt geen fan van de geur van deze crème. Het beloofd een vette crème te zijn maar helaas merk ik daar weinig van. In plaats daarvan is het een dunne, loperige crème die bij het uitsmeren meer wegheeft van een olie. Niet vervelend maar ook totaal niet wat ik verwachte. We zullen deze tube opgebruiken maar het product niet meer opnieuw aankopen. (Vp: €14,95 voor 75ml)

Deze shampoo ruikt voor mij absoluut niet lekker. Ik vind het zelfs eerder stinken. Mijn man vindt het dan weer een heel aangename geur dus pin me niet vast op mijn mening. De substantie is echt “gellig”, als een gel bedoel ik dus. Dat is wel fijn in gebruik. Naïf shampoo is bedoeld voor elk haartype, van krullen tot sluik, en zelfs voor kindjes met weinig haar omdat hij goed zou zijn voor de hoofdhuid. Pieter zn haartjes zijn goed schoon na gebruik van de shampoo, maar ik heb een groot probleem met het statement “prikt niet in de ogen”, want dat doet het namelijk wel. Mijn huilende peuter die zo van water houdt wilde opeens uit bad zelfs omdat hij zo veel pijn had. Jammer! (Vp: €9,95 voor 200ml)

Qua geur en textuur lijkt dit heel erg op de shampoo. Dit vond ik gek dus ging ik de ingrediënten vergelijken. Krak hetzelfde. Wil dat dan zeggen dat het dezelfde producten zijn maar in verschillende tubes? In elk geval wordt Pieter er wel gewoon schoon van. En hij reageert er niet allergisch op, wat echt een wonder is! De geur is het enige wat me tegenhoudt om dit product zelf te gaan kopen. (Vp: €9,95 voor 200ml)

Ondertussen ben ik er wel achter dat de hele lijn van Naïf babyproducten ongeveer dezelfde geur heeft. De bodylotion heeft wel de aangenaamste geur van alle getestte producten. Het is ook op andere vlakken mijn favoriet. De lotion smeert fijn uit en trekt goed in, zonder de huid vettig of plakkerig te laten. (Vp: €14,95 voor 200ml)

Conclusie: De producten zijn over het algemeen wel ok. Enkel de shampoo vind ik echt twee keer niks. Alleen de geur houdt mij persoonlijk tegen om ze aan te kopen. Ach, nu heb ik wel een excuus om badtijd door te schuiven naar papa natuurlijk.

Heb jij al ooit producten Naïf gebruikt?

Veel liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Ook getest op kindjes: Naïf Quality Baby Care | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. Linda zegt:

    Ik vind die geur van Naïf juist heerlijk! Heb bij dochter vooral de shampoo en de bodylotion gebruikt. Dochter vind de shampoo ook erg fijn en prikt bij haar juist niet, terwijl ik andere shampoos echt niet mag gebruiken (zwitsal bijv) Heb nu voor de aankomende kleine man een setje klaarstaan met o.a. de badolie. Al gebruik ik bij kleintjes het liefste gewoon water of borstvoeding in het badje.

    Geliked door 1 persoon

    • Mama met sokjes van geitenwol zegt:

      Pieter heeft een extreem gevoelige huid en bijgevolg ook heel gevoelige oogjes. Het zou inderdaad kunnen dat bij een ander de shampoo niet prikt. Ik ga hem eens zelf proberen, want ik hoor inderdaad van veel mensen dat hij bij hun kindjes niet prikt.
      En voor Lena inderdaad enkel water en af en toe wat moedermelk 😊

      Like

Plaats een reactie