RAW•BITE – vegan snacks | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik liep al zo vaak langs deze dingen in de winkel en was elke keer weer geïntrigeerd door de vrolijke maar eenvoudige verpakkingen. Nu besloot ik ze eindelijk eens mee te brengen en meteen over te schrijven wat ik er nu precies van vind.
RAWBITE repen zijn een natuurlijke bron van energie en zijn ideaal om mee te nemen. Alle repen zijn gemaakt van gedroogd fruit en noten, en er is niets van suiker, smaakstoffen of andere kunstmatige dingen aan toegevoegd. Dit maakt dat de repen volledig natuurlijk, gluten- en lactosevrij zijn. En ze zijn 100% ecologisch en vegan!

Tot zo ver de feiten, laten we eens kijken wat ik nu van de smaak vind! Er zijn volgens de website 8 smaken te verkrijgen, zelf kon ik er maar 6 vinden.

Smaak: Cacao

Ingrediënten: Fruit 54% (dadels, rozijnen), Noten 36% (cashewnoten, amandelen), Cacao 10%

Mijn mening: Een heel volle smaak, de noten en het fruit komen goed naar voren en de balans met de cacao is heel erg aangenaam. Dit is niet een smaak die ik echt in grote hoeveelheden zou eten maar voor een reep als dit is het een ideale smaakbom.

Smaak: Vanille Bessen

Ingrediënten: Fruit 57% (dadels, rozijnen), Noten 32% (cashewnoten, amandelen), Bessen 10,5% (kersen, veenbessen, moerbeien), Vanille 0,1%
Als ik goed tel mis ik dan 0,4% aan ingrediënten, ik weet niet waar die naartoe zijn. dat heb ik nog niet kunnen achterhalen

Mijn mening: Het zuur van de bessen is erg fijn in combinatie met de noten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal niets merk van vanille. Dat neemt niet weg dat het een heel lekkere reep is waar ik zeker van geniet.

Smaak: Kokosnoot

Ingrediënten: Fruit 58% (dadels, rozijnen), Noten 26% (cashewnoten, amandelen), Kokosnoot 16%

Mijn mening: Ik ben nooit fan geweest van uitgesproken kokossmaken in repen. (Denk bvb aan Bounty, daar ben ik nooit vriendjes mee geworden.) In deze reep overheerst de kokos enorm waardoor ik de basis van fruit en noten eigenlijk pas aan het einde van mijn hap proef, als er alleen nog wat noten in mijn mond achterblijven. Niet mijn ding, maar wellicht wel voor de kokosliefhebber.

Smaak: Cawhewnoot

Ingrediënten: Fruit 50% (dadels, rozijnen), Noten 50% (cashewnoten)

Mijn mening: Ja! Lekker! Als je houdt van cashewnoten is dit echt fantastisch. Opnieuw een fijne balans tussen fruit en (cashew)noten, waar ik zeker meer van kan smaken. Tot nu toe is dit mijn favoriet zelfs.

Smaak: Proteïne

Ingrediënten: Fruit 47% (dadels, rozijnen), Noten 21% (cashewnoten, amandelen), Proteïnen 10% (rijst, erwten), Pompoenzaden, Cacao

Mijn mening: Ik kan er de vinger niet precies opleggen, maar deze reep vind ik zelf niet lekker. De cacao is te ernstig aanwezig om de rest goed te proeven en er is “iets” in de beet wat ik niet heel aangenaam vind. Niet mijn ding.

Smaak: Appel Kaneel

Ingrediënten: Fruit 67% (dadels, rozijnen, appel), Noten 32% (cashewnoten, amandelen), Kaneel 1%, Vanille

Mijn mening: Naar deze reep keek ik het meest uit. En ik ben enorm blij dat mijn verwachtingen zijn ingelost. Appel en kaneel zijn nu ook wel echt smaken die bij de herfst en winter horen en in mijn hoofd ben ik daar al zeker! De balans is heel netjes en de kaneel – die enorm kan overheersen in veel dingen – is fantastisch afgestemd op de andere ingrediënten. De appel smaakt ook goed door tussen de andere sterke fruitsmaken. Heerlijk.

Conclusie:

Er is voor iedereen wel een reep die past. Alle smaken zijn, ondanks de overeenkomende basis, heel verschillend en duidelijk. Ik ben echt aangenaam verrast, aangezien ik tot nu toe enkel ervaring had met erg droge repen binnen dit concept en dat is hier absoluut niet het geval.

De prijs:

Ook niet onbelangrijk, wat kosten deze – over het algemeen heel lekkere – repen nu? De prijs ligt wat in het midden. Ongeveer €2 voor een reepje zo groot als mijn middelvinger kan voor velen als duur ervaren worden, maar als het niet voor alle dagen of voor 5 repen per dag is vind ik het prima meevallen, zeker als je naar de pure ingrediënten gaat kijken.

Kleine disclaimer: Ik heb natuurlijk geen 6 repen na elkaar opgegeten. Ze gaan allemaal in een bakje om de komende weken heerlijk van te smullen.

Ken jij dit merk al?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier omer naartoe te gaan.

14 gedachtes over “RAW•BITE – vegan snacks | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. Astrid zegt:

    Oh dit lijken mij best lekkere repen! Ik houd zelf juist wel van kokos, dus ga die zeker eens uitproberen. Jammer van het gebrek aan vanillesmaak in die met vanille en bessen. Die me tappel en kaneel lijkt mij ook echt heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s