Buiten spelen: Ontdekken | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hee, leuk om te zien dat je je weg naar mijn stukje internet gevonden hebt!

Laat ik me vooral even excuseren voor het feit dat er vorige week niets verschenen is. Er zijn nogal wat dingen gebeurd met een aantal heel belangrijke mensen in mijn leven en mijn hoofd stond er niet echt naar. Maar laat ik dat deze week even goed maken!

Met het mooie weer de laatste tijd – de grauwe dagen tussenin vergeten we maar snel – hebben we lekker veel buiten gespeeld! Niet alleen met speelgoed, maar ook gewoon met alles wat er zo te vinden is in de achtertuin. Lees je mee?

IMG-20170411-WA0005

Levende beestjes zijn heel erg leuk om naar te kijken en proberen te vangen. Gelukkig is papa een echte beestjesliefhebber want mijn ding is het absoluut niet. Ik kijk lekker van een afstandje toe. Maar hoe leuk is het om kleine peuterhandjes te zien die proberen om het zoveelste miertje of spinnetje te vangen? Of die korte, stuntelige peuterbeentjes die achter vlinders aanhollen. Of sluipen. Want soms, heel soms, lukt het om heel erg dichtbij te komen. Maar de vreugdekreet die dan volgt doet de vlinder natuurlijk opschrikken, wat een nieuwe achtervolging ontketend.

Ook de plantjes in de tuin zijn meer papa’s afdeling. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar vooral omdat hij er meer van kent. Zo groeien er nu allemaal eetbare plantjes, die papa met zoonlief lekker kan proeven en verzorgen. Maar ook de vrij groeiden plantjes, ook wel onkruid genoemd, zijn erg interessant om te bestuderen! Zo probeert hij zelf de pluisjes van de paardenbloemen te blazen! Enorm schattig en extreem kwijlerig. Maar oh wat geniet ik ervan om hem zo te zien stralen als het lukt.

Takjes, steentjes, … oprapen en inspecteren hoort natuurlijk ook bij buiten spelen. Grappig om te zien hoe verwonderd hij altijd is. Ook bij dingen die hij al 100 keer eerder opraapte. Om de een of andere reden vind miniman het ook nodig om alle gevonden spulletjes naar ons te brengen. Zo hebben we na een paar minuten een hele collectie voorwerpjes bij ons liggen. Maar o wee als we het stiekem proberen terug in het gras leggen, dan volgt een boze zoon ons, raapt het weer op en duwt het weer in onze handen. Hoe durven we ook zo ondankbaar zijn over zijn cadeautjes!

IMG-20170411-WA0009

Dieren zijn heel leuk en interessant om naar te kijken. Als er beweging is, is dan ook meteen zijn aandacht erbij! Overvliegende vogels (en vliegtuigen, want veel verschil is er niet, toch?) spot hij zonder uitzondering. En lekker enthousiast zwaaien hoort er dan natuurlijk ook bij. Jammer dat ze niet terugzwaaien moet hij denken, hihi. Maar ook onze eigen hondjes ontsnappen niet aan zijn aandacht. Als ze beginnen blaffen of ronddartelen als hertjes in de wei stopt ons pateeke niet met lachen en huppelt en danst hij er vrolijk achteraan.

Dit zijn maar enkele dingen die in onze eigen tuin te ontdekken vallen. Als ik ze zo bij elkaar zie toch al best veel, nietwaar? In elk geval meer dan ikzelf had verwacht voor ik aan dit artikel begon te typen. Zo zie je maar, het is niet alleen mijn kleine man die me kan verbazen, maar ook ikzelf haha!

Wat ontdekken jullie kindjes zoal buiten?

Veel liefs,

Dorien

18 gedachtes over “Buiten spelen: Ontdekken | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. lauramariskadegraaf zegt:

    Wat ontzettend schattig, toen ik klein was at ik ook altijd bloemen en gras hahhah zo grappig om dat zo te zien op de foto ;P En de pluisjes van een paardenbloem wegblazen was ook altijd één van mijn hobby’s als ik buiten speelde vroeger

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s