Bajo: Houten speelgoed | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi iedereen!

Wat leuk je ook deze week weer terug te zien. Deze week ga ik het hebben over een heel leuk speelgoedmerk. Bajo. Dit merk ontdekte ik op vakantie in Polen afgelopen zomer. Hoewel ons klein dropje nog erg jong was besloten we om voor hem een aantal houten autootjes te kopen in een klein winkeltje van het merk zelf. Al begreep hij niet meteen het idee dat auto’s wielen hebben om mee te rijden, de kleuren en vorm spraken hem meteen aan en hij speelde er erg veel mee.

We besloten dan ook om nog eens terug te gaan naar het winkeltje om er nog een paar aan te schaffen om mee naar huis te nemen. Na een snelle zoektocht op het internet vond ik niet meteen een winkel of webshop in de buurt die het merk verkocht, dus die paar om mee te nemen werden een hele collectie. Niet alleen autootjes maar ook vrachtwagens, tracktors, een vliegtuig en een helicopter.

20170211_120007

Ondertussen is meneertje 16 maanden. Hij speelt nog steeds enorm graag met zijn autootjes! Ondertussen hebben we alles wat we meebrachten gegeven, om de zoveel tijd kreeg hij er weer eentje bij, en blij dat hij was! We hebben nu een hele bak vol autootjes en uren aan autorijplezier. Op de speelkamer ligt nu ook een speelkleed met een rijbaan uit IKEA. De auto’s passen hier netjes op (wel over de middellijn heen helaas, maar het is even niet anders). Dat snapt hij nog niet helemaal, maar goed. Mama en papa vinden het leuk om ermee te spelen.

In onze kast liggen nog een paar andere items van Bajo, waaronder een spel, maar hier is zoonlief nog te jong voor. Gelukkig eet het geen brood en kunnen we het lekker laten liggen tot hij er wel aan toe is!

20170215_130116

Over Bajo:

Bajo is een Pools familiebedrijf, opgericht in 1993 door Wojciech Bajor. De fabriek zorgt voor duurzame oplossingen bij het maken van hun speelgoed. (Dat vind ik een heel belangrijk ding, wat ervoor zorgt dat ik graag van hun merk koop.) Bajo speelgoed wordt vaak gebruikt als pedagogische hulpmiddelen in kinderdagverblijven en kleuterscholen alsook voor rehabilitatie en revalidatiedoeleinden. Bajo streeft ernaar om vernieuwend en innovatief te zijn. De laatste 25 jaar brachten zij zo’n 1000 modellen op de markt!

 

Even toevoegen: Ondertussen heb ik wel wel enkele webshops die Bajo verkopen gevonden. Het is even zoeken maar ze zijn er dus wel!

Kennen jullie dit merk al?

Heel veel liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s