Tussendoortje: Spelen met mais! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi!

Hier ben ik weer, wat sneller dan jullie van me gewoon zijn. Ik kon het alleen niet laten om dit even te delen. We besloten namelijk om een nieuw element aan onze speelkamer toe te voegen! Een schelp (zo eentje die je als zwembadje of zandbak gebruikt in de zomer) gevuld met gedroogde mais. De mais die wij gebruiken is een zak van 20kg die eigenlijk bedoeld is als veevoeder. Maar nu dus als speelgoed!

Enkele sfeerbeelden:

photocollage_2017314124920554

Op dit moment gebruiken we enkele speelgoedjes en een plastic bekertje om te spelen in de mais. of we kruipen er gezellig helemaal door. Zoals jullie weten proberen we plastic zo veel mogelijk uit ons speelassortiment te krijgen, maar voor dit soort spel is het wel leuk om de overgebleven dingetjes te gebruiken. We zijn hier continu bij dus we zien erop toe dat er niets de mond in gaat! Hieronder zie je trouwens ook een verdwaald hondenspeeltje, waar die verwende nesten van ons niet naar omkijken!

20170314_151135

Vorig weekend speelden we trouwens ook al met eten, toen was het een pak pastastrikjes. Deze staan trouwens ook nog in de speelkamer en hij pakt er maar al te graag naar. Of hoe je voor een paar cent uren speelplezier kan verzekeren! Omdat ik toen niet uit bed kon van de bekkenpijn speelden we dan maar samen op bed. (Achteraf konden de lakens wel gestofzuigd worden en ’s nachts vonden we nog wat pasta in bed maar ach, haha!)

20170312_174402

Beide activiteiten passen heel goed bij het zogenaamde “sensory play”. Verschillende texturen, voelen, kijken, … Naarmate onze kadee ouder wordt willen we steeds meer gaan variëren met materialen (denk aan gedroogde peulvruchten, rijst, …) en ook steeds kleine spulletjes verstoppen in de bak zodat hij op zoek kan gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Spelen jullie soms met eten?

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s