Zingen! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Fijn om je weer terug te zien. Vandaag laat ik mijn muzikale kantje spreken.

Iets wat ik heel graag doe, en altijd graag heb gedaan, is zingen. Ik ben geen gigantisch zangtalent en durf ook wel eens een noot te missen, maar ik word er ongelofelijk blij van. En dat is wat telt, toch? Sinds ik mama ben zing ik veel meer. Of zelfs vanaf mijn eerste zwangerschap doe ik dit. Het begon onbewust, maar ik merkte dat buikbaby er echt wel op reageerde dus ging ik meer en meer zingen. Nu hij geboren is, en zelfs al peuterleeftijd bereikt heeft, is dit een heel leuke activiteit. Hij danst gezellig door de kamer (ok hij doet iets wat lijkt op twerken en draait rondjes om zijn as tot hij neervalt) en lacht de hele tijd. Maar ook als hij verdrietig is of moeilijk in slaap kan vallen helpt het wel om te zingen.

Het leek me leuk om enkele van mijn favoriete kinderliedjes met jullie te delen. Ik kon het natuurlijk eenvoudig doen, en gewoon linkjes naar youtube neerzetten, maar ik denk dat iedereen ze daar wel kan terugvinden. Ik vond het wel leuk om de geschreven muziek neer te zetten, voor wie zelf een instrument heeft en wat kan spelen. En natuurlijk de tekst. Dus allemaal meezingen!

Wij zingen zoals je zal merken vooral de “oude” liedjes samen. Natuurlijk zijn er ook een boel nieuwe kinderliedjes. Zo zijn vooral Disney en Studio 100 erg bekend. Maar daar wil ik bewust de focus van weghouden vandaag.

Op een grote paddenstoel / In een klein stationnetje

Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen.
Zat kabouter Pinnemuts, heen en weer te wippen.
Krak zei de paddenstoel, met een diepe zucht.
Allebei de beentjes, hopla in de lucht.

Maar kabouter Pinnemuts hield niet op met wippen.
Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen.
Daar kwam vader Langbaard aan en die zei toen luid.
Moet dat stoeltje ook kapot? Pinnemuts schei uit!

In een klein stationnetje, ’s morgens in de vroegte.
Stonden zeven wagentjes, netjes op een rij.
Zie het machinistje, draaien aan het wieletje.
Hakke hakke tuut tuut, weg zijn wij.

Grappig he, 2 liedjes met hetzelfde melodietje?

op-een-grote-paddenstoel

Ik zag twee beren

Ik zag twee beren, broodjes smeren, oh dat was een wonder!
’t Was een wonder boven wonder, dat die beren smeren konden.
Hihihi hahaha, ik stond erbij en ik keek ernaar.

Hierbij zijn eindeloze mogelijkheden om te variëren natuurlijk.
Twee bijen die mutsen breien,
Twee mussen die de juffrouw kussen,
Twee koeien die bootje roeien,
Twee leeuwen die lekker geeuwen,

ik-zag-twee-beren

Hoedje van papier

Een, twee, drie, vier, hoedje van – hoedje van.
Een, twee, drie, vier, hoedje van papier.

En als dat hoedje dan niet past, zet het in een glazen kast.
Een, twee, drie, vier, hoedje van papier.

En heb je dan geen hoedje meer, maak er eentje van papier.
Een, twee, drie, vier, hoedje van papier.

hoedje-van-papier

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke liedjes om samen te zingen.
Poesje miauw, altijd is Kortjakje ziek, Berend Botje, Alle eendjes zwemmen in het water, In de maneschijn, Slaap kindje slaap, Papegaaitje leef je nog, Hoofd schouders knie en teen, …

Zingen jullie samen liedjes? Welk liedje is favoriet?

Liefs,

Dorien

2 gedachtes over “Zingen! | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. Jorina zegt:

    Hier is zingen ook favoriet. Jille werd als baby gelijk rustig van ‘Olifantje in het bos’ en Odile stopt met huilen zodra ik ‘ Er zat een klein kabouterje’ begin te zingen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s