Uitje: De eerste vakantie | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Hier ben ik weer. Na een welverdiende vakantie – waar ik toevallig meteen over ga vertellen – zijn de batterijtjes weer helemaal opgeladen en kan ik er weer in vliegen. Nu de zomer(vakantie) op zijn einde loopt is het tijd om even terug te kijken.

Onze kleine vakantie begon met een tripje naar de andere kant van het land. Metie Tes ging trouwen, en dat mochten we niet missen! Pieter mocht zelfs de ringen brengen in het gemeentehuis. We reden mee met tante Mares en nonkel Michiel. Ik vond het wel best spannend, voor het eerst zo ver met mijn minimuis en daarna een hyperactieve peuter zodanig bezighouden dat hij het gemeentehuis niet op stelten zette. Dat laatste is maar deels gelukt, maar goed. Kindjes he…

Achteraf gingen we lekker bbq’en en ons amuseren op het avondfeest terwijl manlief zijn werkdag afrondde. Een heerlijke avond waar ik ook een aantal vriendinnen van de middelbare school terug zag. Het was fijn om bij te kunnen  praten. Na uren wachten kwam mijn half trouwboekje ook aan. We genoten nog van enkele live optredens (waaronder ons prachtige bruidspaar zelf), maar moesten toen echt vertrekken om onze kroost in bed te stoppen. (Zij sliepen tussendoor ook daar, anders bleven we uiteraard niet zo lang op het feest.) Dit deden we niet thuis, maar we reden door naar de caravan aan zee!

20170828_230233.jpg

De volgende ochtend begon onze vakantie echt. De allereerste voor ons Lena’tje. We sliepen alvast heerlijk. Niet ver van de camping woont een vriendin met haar kindjes. Na elkaar al een jaar niet meer te hebben gezien besloten we dat het dringend tijd was om iets leuks te gaan doen met de kindjes. Een binnenspeeltuin leek een topidee! En dat was het ook. De kindjes hebben zich kunnen uitleven, de mama’s konden bijpraten en de papa’s leken het ook wel naar hun zin te hebben samen. Mag ik er even aan toevoegen dat die speeltoestellen vroeger veel minder vermoeiend leken? Amai, de rest van de dat hebben we niet meer veel gedaan. Zelfs eten maken was vermoeiend, lang leve de frituur.

received_1469836679729906

Dag 2 startte minder leuk. Een ziek meisje is niet wat je wil op vakantie. Helaas was het zover. Ze snotterde al enkele dagen maar nu kwamen de slijmpjes in haar maagje terecht en braaksel ze deze helaas op. Arme moppiemuis! Een dagje mamaplakken dan maar, dat helpt altijd! Gelukkig geen koorts of andere dingen.

IMG-20170830-WA0032

Onze kleine man genoot dan maar met papa van de camping en het mooie weer. Ze gingen lekker wandelen en de kipjes eten geven. Ook buiten spelen en ravotten mocht niet ontbreken. Maar ook binnen werd er lekker gespeeld niet gepuzzeld, als er even wat verkoeling nodig was. En zo eindigde een leuke dat voor de mannen, knuffeldag voor de dames. (En nu wel zelf lekker gekookt, hihi.)

IMG-20170830-WA0248

Op onze 3e (en meteen ook laatste) dag aan zee hadden we heel wat plannen. Lena was gelukkig alweer wat beter. Naast inpakken en buiten spelen gingen we naar het Serpentarium in Blankenberge – een aanrader als je van slangen en reptielen houd, maar niet genoeg om een dag mee te vullen! – en spraken we daar ook heel kort af met een vriendin die daar op vakantie was. Verder wilden we heel graag een ijsje gaan eten – er zijn ook pannenkoek en wafel bij gekomen, hihi – en stond er een familiebezoekje op de planning. Een heel gezellige maar drukke dag.

IMG-20170830-WA0024

Enkel het naar huis rijden was een probleem. Een ventje dat doodmoe is kruipt beter niet achter het stuur. Na veel wikken en wegen besloten we om nog enkele uren in de caravan te slapen. Om 2u30 zijn we weer opgestaan en vertrokken. Zo waren we de files voor en kon hij nog eventjes terug in bed kruipen voor hij naar het werk moest vertrekken! En zo kwam er een einde aan een aantal heerlijke dagen.

Nog enkele sfeerbeelden:

20170828_204130

Vakantie is vermoeiend!

20170828_163659

Alle diertjes op een rij.

IMG-20170830-WA0070

Kipjes kijken.

IMG-20170830-WA0259

Tikkertje spelen met mama.

Dit was onze minivakantie in een notendop. Het was niet ver, of duur, of spectaculair. Maar het was wel supergezellig!

Zijn jullie op vakantie geweest?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik –> hier <– om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s