Uitje: Planckendael en mamameet | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Fijn dat je mijn pagina weer bezoekt.

Vandaag vertel ik over een superleuk uitstapje dat we laatst maakten. We gingen naar Planckendael, waar we een abonnement hebben sinds afgelopen zomer. Omdat het zo een mooie oktoberdag was besloten we om nogmaals daarheen te trekken. Maar het hebben van een abonnement maakt een uitje als dit zo veel minder stressvol!

20171015_150330

Zo moeten we ons niet haasten om te vertrekken. Het is namelijk niet dat we het uiterste uit de dag moeten halen om waar te hebben voor ons geld. Want toegegeven, de toegangsprijs is niet niks. Maar ook kunnen we als we willen een uur blijven zitten bij 1 dier. De rest bekijken we volgende keer wel! Planckendael biedt veel mooie speeltuinen aan. Ik zou het – bij het betalen van de volledige prijs elke keer – zonde vinden om onze kleine man daar te laten spelen in plaats van naar de diertjes te kijken, omdat we hier natuurlijk vlakbij Bokrijk wonen. Een enorm mooie, gratis speeltuin. Maar nu is dat geen probleem natuurlijk.

We rijden ongeveer een uurtje tot Planckendael. Niet heel dichtbij, maar ook niet onoverkomelijk ver. En het leukste van al, een punt waar een aantal mama’s die we leerden kennen in facebookland ook redelijk dichtbij wonen. Zo spraken we daar in de namiddag gezellig af en plantten ons neer op een grasveldje. De mama’s lekker aan de babbel met de baby’s, de papa’s achter de peuters aan. Heel gezellig!

FB_IMG_1508856850806

Hier is de dierenfase volop aan de gang. En het meest dan nog giraffen en zebra’s op het moment dat we daar waren. Dus die moesten we zeker gezien hebben. Zo leuk om elke keer opnieuw te zien welke dieren hen hem op dat moment het meest interesseren! Bij de zebra’s kon het niet lang genoeg duren. Elke beweging werd geobserveerd. Mama en papa lekker op een bankje en Pieter enthousiast aan het verblijf om te kijken wat er gebeurde. Met op zijn tijd een “oooooh” of een “mama kijk” natuurlijk. Heerlijk om hem zo te zien genieten. Bij de giraffen besloten we dat het beter was als hij in de draagzak op de rug ging. Dan kon hij ongestoord over de omheining op het plateau kijken. (Wij dragen met de Tula Baby Skyscape.) Ook leuk aan dragen is dat we over de touwen omhoog konden kruipen naar het giraffen uitkijkpunt! Dat was met onze peuter anders echt niet te doen.

IMG-20171019-WA0040

Nog even enkele foto’s van de dag:

20171015_145547

20171015_150855

20171015_162200

FB_IMG_1508856818613

 

FB_IMG_1508856812650

Wat is jullie favoriete dierentuin?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik –> hier <– om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s