Webshop van de maand: De Grote Wolf | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik heb een aantal maanden overgeslagen helaas, maar hier is weer een nieuwe webshop om in het zonnetje te zetten!

Over Vera:
Ik ben Vera Wolf- de Groot, 38 jaar, mama van Julia (2015) en Lucas (2012) en ik ben getrouwd met Maurits Wolf. Ik ben de eigenaresse van de webshop De Grote Wolf – Houten speelgoed. In mei 2016 heb ik na 17 jaar mijn vertrouwde stek binnen de IT branche vaarwel gezegd om een duurzame onderneemster te worden. Ik wilde niet zomaar een winkeltje gaan beginnen en daarom ben ik opzoek gegaan naar een product en concept waar ik 100% achtersta zodat ik vanuit hartstocht kon gaan ondernemen. Het werd een winkel vol met oerdegelijk tweedehands houten speelgoed met de naam De Grote Wolf – natuurlijk een inkoppertje als je als een “De Groot” met een “Wolf” trouwt.

Over De Grote Wolf:
Vera: Met mijn concept wil ik (groot)ouders bewust maken dat je niet altijd nieuw speelgoed hoeft te kopen voor je kind. Het motto van De Grote Wolf is: Consuminderen door hergebruik. Sinds het krijgen van kinderen heb ik gemerkt hoe vaak we nieuw speelgoed voor de kinderen kopen en dat je vaak plastic speelgoed cadeau krijgt omdat duurzaam speelgoed erg duur is. Ik heb een shop gecreëerd vol met houten kwaliteitsspeelgoed in de breedste zin van het woord, er is voor elk wat wils. Jong en oud kunnen met houten speelgoed spelen. De Grote Wolf geeft houten speelgoed een tweede leven.

(Lees verder onder de foto.)

_MG_6526 (1)

Als je bij De Grote Wolf iets koopt is je aankoop dubbel duurzaam. Naast het tweedehandse speelgoed worden alle pakketten ingepakt in een gebruikte doos en het verpakkingsmateriaal wordt ook hergebruikt. De werkstudio van De Grote Wolf bevindt zich in een oud Philipsgebouw met meer dan 60 andere ondernemers. Zij doneren de dozen zodat ze niet in de papierbak verdwijnen maar gerecycled worden. Daarnaast gooit De Grote Wolf niks weg, het houten speelgoed dat een beschadiging of reparatie nodig heeft wordt bij de houtwerkplaats van Stichting Severinus en Zorgbureau Brabant afgegeven. Het betreft gedoneerd speelgoed dat anders weggegooid wordt door basisscholen en ouders, zij komen het speelgoed bij mij afzetten. De stichtingen repareren het speelgoed en verkopen dit deels weer in hun eigen shop. Mensen die bij De Grote Wolf houten speelgoed kopen willen oerkwaliteit in huis halen voor hun kinderen. Ze hebben bewust gekozen om speelgoed een tweede leven te geven. Daarnaast is houten speelgoed een feest der herkenning voor vele (groot)ouders! Hoe tof is het dat jouw eigen kinderen met jouw speelgoed van vroeger speelt! Het doorgeven van mooi speelgoed naar de volgende generatie.

Het assortiment:
Vera: De Grote Wolf heeft een webshop vol met TOP merken zoals I’m Toy, Janod, Haba, Brio, Grimm’s, Kapla, New Classic Toys, Van Dijk Toys, Allehand, unieke vintage items en nog veel meer. De keuze is reuze voor jongens en meisjes van alle leeftijden. Er is voor elk wat wils, als het speelgoed maar uit het juiste hout is gesneden.

Een leuk weetje:
Vera: De Grote Wolf is een langgekoesterde kinderdroom. Als klein meisje zat ik met mijn kleedje op de Koninginnenmarkt in Eersel mijn speelgoed te ruilen en te verkopen. Ik vond het fantastisch! Lekker kletsen met iedereen en aandachtig luisteren naar verhalen over speelgoed. Voor mij was dat dunne kleedje niets minder dan een echte winkel. Het winkeltje spelen ging thuis verder. Mijn vader had voor ons een prachtige houten winkelkraam gemaakt en met de feestdagen vroeg ik altijd spulletjes om mijn etalage te vullen. De papieren snoepzakjes van mijn oma’s bakkerswinkel werden gevuld met kralen en de vleeswaren zakjes waren de tasjes voor de gekochte spullen. Dagenlang sloot ik mezelf op in mijn kamer en was ik gedreven in de weer met de ‘zaak’, de klanten en het warengoed. En nu als volwassen vrouw van 38 jaar kan ik zeggen dat ik mijn kinderdroom heb waargemaakt. Super trots!

Oordeel vooral zelf op www.degrotewolf.com wat jij van deze shop vindt. Ik vind hem alvast erg leuk!

Bedankt Vera, voor het meewerken aan deze blog.

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s