Seizoenstafel Herfst | Mama met Sokjes van Geitenwol

Onze herfsttafel staat er al een tijdje. Hoog tijd om hem ook aan jullie te laten zien! Het is dit keer eerder een sfeervol tafereel geworden in plaats van echt een speelbare tafel. Al kan er natuurlijk met alle elementen wel gespeeld worden, zowel afzonderlijk als samen. Onderaan deze blog vind je een opsomming van alle gebruikte materialen.

Ik gebruikte niet de volledige herfst-set van Grapat, wat ik bij de zomertafek wel deed. Ik was bang dat het dan te druk werd. Nu staan er alleen de poppetjes met hoedjes en de ringetjes. Als je mijn zomertafel gezien hebt, dan weet je dat er ook schijfjes, poppetjes zonder hoedje en bakjes (om bijvoorbeeld de poppetjes in te doen) bij zo een set horen. Die kunnen we altijd nog toevoegen als we dat nodig vinden.

Van de Grimm’s regenboog en Grimm’s halve schijven koos ik twee kleuren uit die ik wel mooi vond passen bij de Grapat set en de andere elementen die ik uitzocht. Meer stukken regenboog zouden daarbovenop te veel worden ben ik bang. We gaan ook nog naar buiten met z’n allen om herfstmaterialen te verzamelen. Daarvoor is het helaas nog niet herfstig genoeg.

Ik ben zo blij met de herfst en de dagen die korter en donkerder worden. De gezelligheid is gewoon voelbaar. Mijn lievelingsfeestdag valt in de herfst. Onze Pieter wordt 3 in de herfst. En herfst is weer een stapje dichter bij mijn favoriete seizoen, de winter. Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus!

Alle elementen op onze tafel:

 • Podium: Grimm’s halve schijven en regenboog
 • Herfst-set Grapat
 • Diertjes Ostheimer: haas, konijn, vos, egel, eekhoorn
 • Egeltje met schors: onbekend
 • Blaadjes en paddenstoeltjes: Action jaren geleden (wie weet vind je ze er nog?)
 • Sjaaltje: kringloopwinkel

Wat staat er op jullie seizoenstafel?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

20 gedachtes over “Seizoenstafel Herfst | Mama met Sokjes van Geitenwol

 1. Opwegmetmama.nl zegt:

  We nemen ons steeds voor ook een seizoenstafel te maken, maar hebben het nog steeds niet gedaan. En nu met nog een kleine van bijna een jaar lijkt het ons ook niet zo verstandig, haha.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s