Wat kan er van een glijbaan rollen? | Mama met Sokjes van Geitenwol

Bij Pieter op school leren de kindjes aan de hand van onderwerpen die vanuit hun zelf komen. Een vorm van leren die ik heel erg interessant vind, aangezien ik ervan overtuigd ben dat je sneller en beter leert en gemakkelijker dingen onthoudt als het onderwerp of de inkleding aanleunen bij je interessegebied. De afgelopen twee weken stonden in het teken van techniek en waren een klasoverschrijdende samenwerking tussen de kindjes van de instapklas en de eerste kleuterklas.

Het techniekproject begon met het verzamelen van kosteloze materialen, blokken, treinsporen, autobanden, … . Van alles wat er maar mogelijk is om dingen in elkaar te knutselen en zelf dingen te ondervinden dus. Bij het verzamelen van natuurmaterialen gingen de kindjes spontaan van een heuvel rollen, waarbij de dialoog op gang kwam over wat er nog (al dan niet van een heuvel) kon rollen. Ook bij een klaspoppentoneel moest er van de kinderen uit een oplossing voor een probleem gezocht worden. Al deze dingen samen leiden tot het onderwerp “Wat kan er van eeb glijbaan rollen?”.

De dagen die volgden stonden in het teken van ontdekken van dingen die van een glijbaan rollen. Wat rolt snel en wat traag? De kinderen gingen aan de slag met het knutselen van glijbanen van kosteloos materiaal en stempelden met rollende voorwerpen. Er werd volop geëxperimenteerd! Welke auto rijdt het snelst van een de glijbaan? Knutselen gebeurde ook heel veel, rollende dingen van papier-maché en kosteloos materiaal, auto’s van onder andere hout, knikkers en cd’s, … . Ze gingen zelfs naar een heuse speeltuin om met de grote glijbanen te experimenteren. En natuurlijk om te spelen en te ravotten met z’n allen.

Als afsluiter mochten alle ouders langskomen in de klas om foto’s en filmpjes van de afgelopen weken te bekijken en alle glijbanen, knutsels en gemaakte kunstwerken te bewonderen. De kinderen hadden zelfs hapjes (wraps en cakepops) gemaakt voor hun gasten! Een heel geslaagde namiddag vond ik. Erg leuk om te gaan kijken wat ze allemaal geleerd hebben en om alle kleuters zo enthousiast te horen vertellen!

Vertelt jou kleintje graag over school?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier omer naartoe te gaan.

10 gedachtes over “Wat kan er van een glijbaan rollen? | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s