5x cadeautjes voor een 1-jarige | Mama met Sokjes van Geitenwol

Regelmatig krijg ik de vraag wat nu eigenlijk leuke cadeautjes zijn voor een kindje van 1 jaar. Met zowel een jongen als een meisje in huis merken we dat deze eigenlijk redelijk goed overeenkomen in wat ze wel/niet leuk vonden rond hun eerste verjaardag. Met de feestdagen in het vooruitzicht besloot ik dat het tijd werd om hier eens wat over te schrijven. Hier zijn 5 cadeautips die we uit ervaring kunnen aanbevelen! (Linkjes vind je onder de naam van het cadeau.)

1. I’m Toy muziekcenter
Redelijk prijzig in aankoop – of je moet hem, zoals ik, tweedehands op de kop tikken, dat verandert niets aan het plezier! – maar het is het echt waard. Sinds dit thuis staat is er geen dag voorbij gegaan dat er niet mee gespeeld wordt. Ook de grote broer vind dit trouwens erg leuk speelgoed.

2. Haba pop
Zowel Pieter als Lena kregen deze in hun eerste levensjaar. Echt poppenspel is er dan nog niet, maar de poppen zijn heerlijk zacht om mee te knuffelen, zien er heel lief uit en hebben leuke kapsels, waarmee de allerkleinsten heerlijk kunnen friemelen.

3. Grimm’s regenboog
De regenbogen (en andere kant kant elementen van Grimm’s!) zorgen voor urenlang bouwplezier, puzzelen, creativiteit en zijn ook gewoon heel mooi om als decoratie neer te zetten. Ik zou aanraden om een grote of middelgrote boog te kiezen. De kleintjes hebben echt heel erg kleine onderdelen, die in de mond kunnen verdwijnen. En in vind ze ook erg fragiel.

4. Sensory blokken
Blokken met verschillende vormen, twee aan twee. Telkens een andere inhoud en kleur. Je kan ermee stapelen, rammelen, doorheen kijken, … Onze kindjes vonden ze heerlijk om de verschillende geluiden te ontdekken en om te kijken hoe dingen eruit zagen als ze door de gekleurde blokken heen keken. Pieter vind zichzelf ondertussen te groot maar Lena pakt ze er – met haar 16 maanden – nog regelmatig bij. (Onder het linkje vind je een ander – gelijkaardige – set.)

5. Wobbel
Over de wobbel hebben jullie me al vaker zien schrijven natuurlijk. Geweldig om in te liggen, over of onder te kruipen, auto’s door te laten rijden, als brug of poppenbedje, … . De mogelijkheden om te wobbelen zijn eindeloos. Onze wobbel staat dan ook midden in de living en wordt dagelijks veel gebruikt. En beide kindjes verzinnen telkens weer nieuwe dingen om ermee te doen!

Heb jij nog een leuke tip?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s