5x cadeautjes voor een 2-jarige | Mama met Sokjes van Geitenwol

In navolging van mijn blog over cadeautjes voor 1-jarigen heb ik nu ook onze tips voor een 2-jarige. Voor Sinterklaas misschien een beetje laat, maar kerstmis loert ook al om de hoek! Lena is nog geen 2 natuurlijk, maar Pieter is dat wel al geweest! Dit vond hij erg leuk om mee te spelen.

Ik link zoals altijd weer de – gelijkaardige – producten bij mijn favoriete webshops.

1. Loopfiets

Voor onze 16 maanden oude juffrouw is het fietsje nog net te groot (al probeert ze wel heel erg en valt ze om die reden ook erg regelmatig om) maar vanaf een jaar of twee echt ideaal! Wel eerder voor buiten natuurlijk, maar echt een geweldig ding. Hier wordt er zelfs als het buiten giet gevraagd om te gaan “fietsen”.

2. Hape poppenhuis

We hebben lang getwijfeld of dit wel een leuk cadeau was voor de om dat moment bijna tweejarige Pieter. Maar aangezien hij overal waar we kwamen meteen naar het poppenhuis ging hebben we de gok gewaagd. We kozen het gemeubelde poppenhuis van Hape, maar zonder bijbehorende poppen. Die vind ik persoonlijk echt niet mooi. Nu wonen er mooie popjes en diertjes van de Haba Little Friends collectie in, en daar worden we hier thuis allemaal wel blij van.

3. Houten trein

Ikea heeft geweldige trein setjes. Ze komen af en toe met nieuwe setjes en ook veel andere merken passen hier op. Denk bvb aan Brio of Bigjigs. Hier wordt er bijna dagelijks mee gespeeld, vanaf ze in huis kwamen anderhalf jaar geleden tot nu (3j). Een echte aanrader, zelfs voor papa’s.

4. Keukentje

Wij kochten ons keukentje in de Orchestra, dik anderhalf jaar geleden. Maar er zijn zo veel mooie houten keukentjes op de markt! (Denk bvb aan Ikea) Pieter was zelfs nog geen twee toen hij ermee begon te spelen maar zijn fantasiespel was (en is) iets vooruit voor zijn leeftijd. Het is nog steeds iets wat hij superleuk vind, en ook Lena begint interesse te ontwikkelen.

5. Billibo

Een schoolvoorbeeld van open end speelgoed. Met deze kleurige, plastiek koepel kan je enorm veel kanten uit. De ene keer is het een helm, de andere keer een poppenbedje (pop op de foto is “Liese” van Haba) of gaan ze er zelf in zitten. Hij wordt rondgeschoven en gewiebeld, overheen geklauterd of rondgedraaid. Altijd opnieuw is er wat mee te verzinnen. En weet je het echt niet meer met die grote? Dan je altijd nog een set van 6 kleintjes komen, ook die zijn een dikke hit!

Heb jij nog een leuke tip?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s