Webshop van de maand: Goed Hout | Mama met Sokjes van Geitenwol

Februari is aangebroken. Dat betekent dat het ook weer tijd is om een nieuwe webshop in het zonnetje te zetten. Zeker met het koude weer van de laatste tijd is dat zonnetje erg welkom, haha. Lees snel mee over Goed Hout!
Over Judith:
Ik ben Judith, een mama van 36 jaar oud. Ik ben getrouwd en samen hebben we drie kinderen van 10, 7 en 3 jaar. Een aantal jaren geleden zocht ik een nieuwe hobby, en moest toen denken aan vijf houten eendjes die ik ooit op de SPW moest maken, en al die tijd bewaard had, omdat ik ze zo leuk vond. Dat was met een figuurzaag gemaakt, dus toen heb ik op marktplaats gekeken of er voor een klein bedrag een elektrische figuurzaag te koop stond. Ik wilde wel zagen, maar met de hand zag ik dat echt niet zitten, haha! Voor 25 euro heb ik toen een elektrische zaag kunnen overnemen, en dat bleek een schot in de roos. Vanaf het begin heb ik er erg veel plezier aan beleefd. Toen ons huis geheel voorzien was van allerlei houten maaksels en de kinderen voorzien waren van houten speelgoed, begon ik kraamkado’s te zagen, en kerststallen. Hier kon ik er zelfs wat van verkopen, wat een aanleiding was om hier echt werk van te maken. Goed Hout is mijn bijverdienste, in het dagelijks leven ben ik eigenaresse van een kinderdagverblijf.

theelichtjes goed hout

Over Goed Hout en het assortiment:
Toen ik de stap zette om dit als bijverdienste te doen heeft een dame heeft mijn website ontworpen en begon ik een facebook-pagina. Om naamsbekendheid te krijgen hield ik in augustus 2017 een actie: 22 verschillende diertjes die 50 cent per stuk kostten, als de koper mijn pagina had geliked en gedeeld. Dat was een groot succes: ik heb meer dan 2000 dieren toen mogen zagen. In januari 2018 was er nog een succes: een houten skyline van Amersfoort (de stad waar ik woon) bleek door meer dan 80 mensen zo leuk gevonden te worden dat die er wel 15 euro voor over hadden. Daarnaast zijn kerststallen nog steeds ‘in’ en maak ik vaak dingen op verzoek, omdat de klant het niet in de gewone winkel kan vinden, denk aan bijvoorbeeld een puzzel maken van een logo.
Ik vind het ontzettend leuk om te doen, en hou ervan mooie dingen te maken en ook om mensen blij te maken met iets wat ze al zo lang zochten, en nu eindelijk hebben. (Zo wilde iemand bijvoorbeeld graag een houten stierenkop hebben van 40 cm groot, waar vind je dat nou?) Bijna alles kan ik zagen, dus als er iets niet tussen zit wat je wel zoekt, kan ik het waarschijnlijk maken. Ik heb onlangs een piratenboot gemaakt, en een houten ark met 40 dieren erin. Ontzettend leuk om te doen. Zo blijft het ook voor mij afwisselend en uitdagend. Ik vraag ook beslist de hoofdprijs niet, de daadwerkelijke kosten (hout, zaagjes, schuurpapier etc) wil ik eruit hebben, en daarnaast reken ik meestal 7,50 per uur voor mezelf. Het is teveel hobby om hier mijn werk van te maken en ervan te moeten leven, dan ben ik bang dat de lol er toch snel af is.

vliegtuig goed hout

Leuke weetjes:
Het zagen gebeurt op zolder, ’s avonds als de kinderen slapen. Die zijn de herrie allang gewend, die slapen er gewoon doorheen.
Sinds een paar maanden geef ik ook workshops. In groepen op een zaterdag op een prachtige locatie aan strand Nulde (langs de A28), of privé, in ons huis in Amersfoort. Dan worden er prachtige dingen gemaakt, waarvan de cursisten achteraf vaak zelf verrast zijn dat ze zelf zoiets moois hebben kunnen creëren!

Zie je die leuke familie helemaal bovenaan? Zo wil ik er heel graag zelf een bestellen als ons gezinnetje compleet is. Maar als ik naar de andere foto’s van Judith’s werk kijk, dan kriebelt het toch ook echt om andere dingen bij haar te bestellen.
Neem ook vooral zelf een kijkje op www.goedhoutfiguurzagerij.nl

Fijn dat je wilde meewerken, Judith!

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s