Fruit! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Met 2 kindjes in huis is het heel belangrijk om altijd genoeg fruit klaar te hebben liggen. Althans, dat is wat ik ervan vind natuurlijk. Zo hebben ze altijd voldoende keuze in welke dingen ze graag willen eten. En ook voor ons is het natuurlijk gezonder om gemakkelijk naar een stuk fruit te grijpen in plaats van koeken of andere zoetigheid. Ik laat even zien wat we op een week zoal verbruiken van fruit!

Ik koop graag los fruit bij een lokaal fruitwinkeltje. Zo weet je zeker dat je kwaliteit koopt, kan je je stukken zelf uitkiezen en vind je wel eens onverwacht nieuwe dingen of andere varianten. Zo kocht ik nu eens een ander type mango waar ik nooit eerder van hoorde. Ik ben benieuwd naar de smaak! Ook vind je hier over het algemeen seizoensfruit (en -groenten). Alleen enkele dingen die niet hier in de buurt groeien koop ik geïmporteerd (denk aan banaan of avocado).

Ik ben ook enorme fan van noten en gedroogd fruit! Alleen zijn deze redelijk duur. Maar zo af en toe kan ik niet anders dan een paar soorten meebrengen. Dan steken ze echt mijn ogen uit!

En dan is het ook nog het “luie wijf” in mij. Sapjes, smoothies en fruitsalade kan ik uiteraard ook gewoon zelf maken (en dat doe ik zeker regelmatig hoor!) maar het is zo gemakkelijk om ze af en toe zo mee te brengen.

Op deze manier zorgen we dus dat er voldoende vitamientjes binnenkomen, zowel in ons huis als in ons lichaam.

Wat is jullie favoriete fruit?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s