Sensory tafel Boerderij | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik ging nog eens aan het knutselen met een nieuwe sensory tafel voor de kinderen om mee te spelen. Eerder deed ik dit voornamelijk voor Lena, zij vraagt er ook heel veel naar, maar ik wilde hem nu ook zo maken dat het thema Pieter zou interesseren. Zo kwam ik uit bij de boerderij!

Tweedehands vond ik enkele maanden geleden een set houten boerderijdiertjes die ik stiekem al een tijdje aan de kant hou. Ideaal voor deze tafel!

Ik ging eerst op zoek naar wat we al in huis hadden. Wanneer ik spulletjes bestel voor de sensory tafel koop ik meestal verschillende kleuren of thema’s tegelijk, waardoor ik altijd wel wat heb liggen om vanuit te vertrekken. De gekleurde rijst die ik in deze tafel gebruikte vond ik perfect qua kleuren.

Daarna gaan de keukenkasten open om te zien of er nog dingen liggen die we niet meer gebruiken. In dit geval vond ik een pak Griekse pasta dat al een hele tijd open lag en nog wat gedroogde dadels.

In de bak met sensorische spulletjes lagen nog linzen en mais en hup, alle diertjes hebben bodembedekking! Enkel kikkererwten heb ik speciaal voor deze bak gekocht, maar ook die zullen we weer hergebruiken uiteraard.

Uiteraard hoef je niet 5 verschillende bodembedekkingen te gebruiken om een leuke boerderijbak te maken. En hoef je niet zo veel bakjes, spulletjes, … te kopen.  Ik vond het gewoon extra leuk op deze manier. Alle dieren kunnen ook in de mais (enorm goedkoop is het om een grote zak voedermais te kopen bij de dierenwinkel!) bijvoorbeeld, of misschien heb je nog schavelingen van een knaagdier op overschot? Geen hooivork in je speelgoedbak? Een gewone vork uit de kast is ook prima. En de dieren kunnen ook eten uit een eierdopje. Met een beetje creativiteit ben je er al snel.

En dan is er ons kleine Emmelieke nog. Die vindt spelen en ontdekken ook helemaal super. Maar haar met kleine onderdelen laten spelen is natuurlijk niet veilig. In een groene bak (dezelfde als de witte) zette ik enkele duplo diertjes en haar flesjes vulde ik met enkele van de gebruikte materialen die ook in de sensory tafel liggen. Op deze manier kan zij toch met hetzelfde spelen, maar wel op een veilige manier.

De lijst van gebruikte materialen in deze sensorische tafel:
* Houten boerderijdieren (Goki)
* Plastic boerderijdieren (Duplo)
* Hekjes, troggen, hooivork (Duplu)
* Gekleurde rijst (SpeleRijst) (bij de paarden)
* Groene linzen (bij de koeien)
* Griekse pasta (op het wandelpad)
* Mais (bij de kippen)
* Gedroogde dadels (bij de varkens)
* Kikkererwten (dierenvoer
* Bakjes, emmertje en schepjes (Spelerijst)
* Steen (gevonden)
* Speeltafel (Ikea Flisat) met bakken (Ikea Trofast)
* Flesjes (Bol.com)

Maakte jij al eens een sensory tafel?

Liefs,
Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochters Emmelie en Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan. Ook volg je ons op Instagram onder @mama.met.sokjes.van.geitenwol ! Zie ik je daar?

3 gedachtes over “Sensory tafel Boerderij | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s