Mama leest: De jacht op de wolven – Christine Charliers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Het nieuwe boek van Christine Charliers is er! In afwachting van dit boek ben ik de trilogie “In de ban van de wolf” opnieuw gaan lezen. Dat is op zich niet nodig om dit verhaal te kunnen lezen, wat echt supertof is, maar ik vond het wel leuk om te doen om alvast in de stemming te komen.

Ik doe mee aan de boektour die gestart is op 1 januari. Kijk hier voor de andere deelnemende blogs!

Gegevens

Titel: De jacht op de wolven
Auteur: Christine Charliers
Uitgeverij: Clavis 
Genre: Jeugd 14+ 
Score: /5
ISBN: 978 90 448 4426 9

Mijn verwachting

De vorige boeken van Christine Charliers heb ik in een ruk uitgelezen. Ik hoop dan ook dat dit boek het me even moeilijk zal maken om het weg te leggen. De trailer van het boek vond ik in elk geval al heel erg leuk om te bekijken. (Hieronder voegde ik hem ook even toe.) Daarnaast vind ik de schrijfstijl van Christine ook gewoon heel erg leuk, dus ik denk dat het lastig wordt om me teleur te stellen met een boek van haar.

Flaptekst

Na een inbraak bij haar thuis ontdekt Esther dat er in haar omgeving illegale jachtpartijen gehouden worden. Alle wolven in de streek lopen gevaar! Terwijl haar ouders op reis zijn en ze bij Hector en Els logeert, komt Esther op het spoor van de jachtorganisatoren en hun klanten. Maar de criminelen kruisen haar pad en doen er alles aan om te verhinderen dat ze ingrijpt. Ze zijn zelfs bereid om over lijken te gaan. Gelukkig heeft Esther haar vriend Jonathan aan haar zijde en bezitten ze allebei een geheime kracht… Ontdek hoe het voelt om een wolf te zijn!

Het vierde, perfect los te lezen verhaal over Esther.
Voor lezers vanaf 14 jaar.

Mijn mening

De cover van het boek voelt heel anders aan dan die van de trilogie. Dat vind ik aan de ene kant jammer, aangezien het boek wel over dezelfde personages gaat, maar aan de andere kant begrijp ik het wel omdat het echt over een losstaand verhaal gaat. Los daarvan vind ik het wel een heel mooie cover. Het actieve tafereel laat meteen zien dat er spanning in het boek zal zitten, alsof de jacht al geopend is nog voor je de eerste bladzijde hebt omgeslaan.

Wie de vorige boeken al gelezen heeft kent de hoofdpersonages in het boek natuurlijk al wel. Al vind ik niet dat het noodzakelijk is, het geeft wel een vertrouwd gevoel. Alsof je thuiskomt in een wereld waar je al lang niet meer geweest bent.

Het verhaal wordt heel kort ingeleid met de reden dat Esther en Jonathan in wolven kunnen veranderen. Dat is fijn voor wie de trilogie niet gelezen heeft. (Of als snele opfrisser natuurlijk.) Enkele dingen kan je in het boek dan niet helemaal plaatsen, bijvoorbeeld waarom Esther bij Hector gewoond heeft. Maar dat belemmert de leeservaring echter niet.

Het boek zit boordevol spanning, met momenten voelde ik echt mijn hartslag stijgen. Ik las het op een dag uit en had echt moeite om het weg te leggen. Elke keer als ik dacht dat we over het spannende deel heen waren en de ontknoping zou volgen, kwam er toch weer een plottwist. Ook vond ik het – door het vertelperspectief – echt aanvoelen alsof ik in de huid van Esther kroop. Bij pijn kroop ik zelf in elkaar en bij gevaar om betrapt te worden hield ik mijn adem onbewust in.

Doordat het verhaal in de ik-vorm is geschreven en zich afspeelt in onze moderne tijd voelt het heel “echt” aan, ook al weet ik rationeel wel dat er nog geen DNA mutaties zijn die mensen in wolven laten veranderen. Het jagen op wolven is iets wat echt gebeurd, de arenden zijn een originele wending hierbij! Ook de realistische conversaties en smsberichtjes dragen bij aan het waarheidsgetrouwe gevoel. De vlotte pen van Christine zorgt ervoor dat het verhaal gemakkelijk te volgen en te lezen is en ze slaagt erin om op elk moment je aandacht vast te houden. Ik zou het boek omwille van het gemakkelijke lezen zelfs durven aanraden vanaf 12 jaar, rekening houdend met het geweld naar dieren toe en of het kind hier ok mee is.

Esther is omringd door een enorm liefhebbende groep vrienden, ze gaan voor elkaar door het vuur. Deze hechte band zorgt ervoor dat hun avonturen intens zijn maar steeds goed aflopen. Ik zou het zeker niet erg vinden om in de toekomst meer verhalen over Esther te lezen!

Het cijfer

Ik geef dit boek 9,5/10! Op Goodreads gaf ik het boek 5 sterren.

Ik merk dat dat meer is dan veel anderen het boek scoren, maar ik mag lekker doen wat ik zelf wil. Het boek leest ontzettend vlot, heeft veel spannende momenten en loopt telkens net ietsje anders dan je zou verwachten. Ideaal! Als mama is dit wat je wil: Een boek dat je opzuigt maar wat je ook gemakkelijk hervat als je weer maar eens moet opstaan voor de kinderen.

De auteur

Christine Charliers is geboren in 1981. Ze groeide op in Herent, vlakbij Leuven als oudste in een gezin van 5 kinderen. Christine studeerde in 2000 af in de richting schoonheidsverzorging, iets wat niet helemaal haar ding bleek. Daarna ging ze in een supermarkt werken. In 2003 trouwde Christine en samen met haar man kreeg ze 3 kinderen. Doorheen haar schoolcarrière heeft ze nooit veel gelezen, ze vond de juiste boeken niet zegt ze zelf. Saai en geen spanning. Daar heeft ze nu zelf verandering in gebracht! De jacht op de wolven is het 4de boek van haar hand.

Winnen

Samen met alle andere bloggers in de blogtour geven we in totaal één exemplaar van “De jacht op de wolven” weg. Om kans te maken op een exemplaar heb je alle letters nodig van het puzzelwoord. Ga vooral ook langs bij mijn collega’s dus! De letter die je hier vindt is de “V”. Zodra je het woord in elkaar gepuzzeld hebt mail je dit naar Christine om kans te maken op het boek! Haar mailadres is info@christinecharliers.be

Daarnaast kan je hier op mijn blog kans maken op een van de leuke bladwijzers van “De jacht op de wolven”. Meedoen is heel eenvoudig. Deel een zo “wolfachtig” mogelijke foto op je story van Instagram en tag me hierin. Hoe je dit invult kies je zelf (met een of meer boeken van Christine, door een wolf na te doen, …). Wees creatief! Ook volg je mij (@mama.met.sokjes.van.geitenwol) en Christine (@christinecharliers) op Instagram. De deadline om hieraan mee te doen is 21 januari 2022. Op 23 januari maak ik de winnaar(s) bekend. (Staat je profiel privé, stuur me dan zeker een screenshot van je story!)

Wat denken jullie van dit verhaal?

Liefs,
Dorien

Het boek dat besproken worden is gekregen als review exemplaar. Ik ben echter niet betaald voor het schrijven van deze blog.

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochters Emmelie en Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan. Ook volg je ons op Instagram onder @mama.met.sokjes.van.geitenwol ! Zie ik je daar?

3 gedachtes over “Mama leest: De jacht op de wolven – Christine Charliers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s