Dagboek : En toen werd het even te veel | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik probeer al heel lang allerlei balletjes hoog te houden. Te veel balletjes, blijkt nu. Een baby in huis is niet te onderschatten, dat wisten we op voorhand. Voltijds studeren zorgt ook voor een programma dat ’s avonds gewoon doorgaat. De kinderen, die door covid veel meer thuis zijn dan anders en ook minder terecht kunnen op andere plekken, … (Ontzettend dankbaar voor de familie die ons toch ontlast waar mogelijk, zonder jullie lukte het niet.) Jelle die voltijds werkt, in een essentiële zaak waardoor hij sinds de lockdowns begonnen af en aan golven klanten te verwerken kreeg en daardoor oververmoeid thuiskwam.

Aan het begin van de week crashte Jelle. Buikgriep – gelukkig geen covid – en erna een heel moeizaam herstel. Nog steeds is hij doodmoe bij de minste inspanning. In plaats van ’s avonds wat hulp met de kinderen kwam ook nog eens alles van het huishouden en de volledige zorg voor 4 personen bij mij te liggen (5 als je mezelf meetelt), aangevuld met nog enkele pogingen tot leerstof verwerken.

En vandaag crashte ik. Op het allerslechtste moment, enkele dagen voor de start van mijn examens. Ik zag het helemaal niet meer zitten en had eigenlijk de handdoek al in de ring gegooid. Ik barste meerdere keren opeens in tranen uit, en vond gelukkig ook enkele luisterende oren. Het uithuilen deed me goed, en heeft toch al heel wat verlicht. En ik heb hernieuwde moed om weer vol voor mijn examens te gaan.

Maar ik ga morgen ook even naar de huisarts. Sowieso moet ik opnieuw langsgaan voor mijn hand, die nog steeds vreselijk pijn doet, maar ik ga er ook even mijn zorgen neerleggen. Wie weet wat zij nog kan adviseren.

En nu tel ik af tot de avond van 14 januari. Dan zitten mijn examens erop. En dan neem ik even schaamteloze vakantie. (Of ja dat zeg ik nu…)

Gelukkig kan ik het hier even van me af schrijven, inplannen voor de ochtend en rustig gaan slapen.

Liefs,
Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochters Emmelie en Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan. Ook volg je ons op Instagram onder @mama.met.sokjes.van.geitenwol ! Zie ik je daar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s