No-buy januari | Mama met Sokjes van Geitenwol

“Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging.” Dat is wat er meteen door mijn hoofd ging toen ik deze uitdaging zag! We zijn hier namelijk niet echt van de goede voornemens voor een heel jaar, ervaring leerde ons dat dat meestal na een tijdje weer slabakt. Dus zijn kleine uitdagingen een beter idee!

De bedoeling van deze uitdaging is erg eenvoudig. Gedurende de hele maand januari niets aankopen. We hebben spullen genoeg en er zijn net een heel aantal decadente feestdagen voorbij. Het lijkt me dus ideaal om even de hand op de knip te houden en weer wat spaarzamer en duurzamer te gaan leven.

De spelregels:

  • Boodschappen tellen niet mee, die mogen gewoon gekocht worden.
  • Verplichte uitgaven mogen gedaan worden. (O.a. schoolboeken)
  • Cadeaubonnen mogen wél uitgegeven worden, omwille van de beperkte houdbaarheid.
  • Noodgevallen (kapotte jas, vermiste sjaal, …) mogen wel aangekocht worden, maar dan liefst tweedehands.
  • Oh en we lieten wat aan de kant leggen, dat moeten we natuurlijk ook nog betalen.

Ik ben benieuwd of het me lukt deze uitdaging vol te houden. In januari is er heel veel afgeprijsd en koop ik vaak al kleding op de groei. En ook zo vind ik het lastig om leuke dingen te laten liggen. Vooral de boekhandel zal een enorme verleiding zijn.

Ik zal in elk geval een update plaatsen aan het einde van de maand en proberen de grootste verleidingen op te schrijven om verslag uit te brengen.

Zou deze uitdaging iets voor jou zijn?

Liefs,
Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochters Emmelie en Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan. Ook volg je ons op Instagram onder @mama.met.sokjes.van.geitenwol ! Zie ik je daar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s