Babybubbels! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Een hele tijd geleden besloten we om via een leuke actie een sessie bubbelen te boeken voor Emmelie. De actie hield niet alleen leuk bubbelen en een massage in bij Praktijk Femke, maar ook dat dit werd vastgelegd op beeld door Celien van C’You Photography. Ik vind het altijd geweldig als er professionele foto’s van mijn kinderen gemaakt worden, dus tegen deze actie kon ik geen nee zeggen. Onze (en Emmelie’s) ervaring lees je hieronder!

Helaas heeft het even geduurd (want natuurlijk wil ik zo’n dingen midden in het pandemieseizoen) voor onze afspraak kon doorgaan. Gelukkig is iedereen weer helemaal in orde en hebben we nu kunnen genieten van onze afspraak.

We werden heel warm onthaald (letterlijk en figuurlijk) door Femke en Celien. Emmelie kreeg de kans om even te ontdooien voor we haar omkleedden in haar zwemluiertje – deze zijn ter plaatse aanwezig, maar ik had er zelf eentje meegebracht. Dit omkleden gebeurde in de ruimte waar het bubbelbad staat, meteen al met gedempte verlichting. Daarna ging de zwemband aan. Op het eerste zicht leek ze dit heel goed toe te laten, maar na een beetje wriemelen was het toch maar vreemd en eng, zo’n ding rond haar nek.

Dan mocht Emmelie het bad in. En ik moet je zeggen, ze vond het helemaal niks. Afleiden en haar tutje hielpen ook niet. Daar moet ik aan toevoegen dat dat écht aan haar ligt en niet aan de ervaring op zich. De meeste baby’s vinden het helemaal geweldig, en vallen zelfs in slaap! Maar ik mocht haar zelfs niet loslaten. Na een borstpauze en een tweede poging huilde ze niet meer de hele tijd, zolang ik haar maar vast had. Ik merkte wel dat ze steeds meer ontspande. Nog een grote voetnoot is dat Emmelie het niet gewend is om in een groot bad te gaan. Thuis wassen we haar in de bademmer (ze is erg klein dus past hier nog heel goed in) of gaat ze tegen mama aan geplakt mee de douche in.

Na het badje en het afdrogen verhuisden we naar de naastgelegen kamer, waar een lekker zacht bed klaarstond. Hier lag ook een pop, waarop Femke de massage voordeed. Zo kan je zelf je eigen kindje leren masseren en deze technieken ook thuis inzetten, leuk toch! (Zelf heb ik een opleiding babymassage gevolgd, maar dit is alweer zo lang geleden dat het toch fijn is om af en toe eens op te frissen.) Je krijgt ook verschillende opties in olie om uit te kiezen, wat echt wel een meerwaarde is vind ik!

Van de massage heeft Emmelie wel enorm genoten. Ze was op het moment wel al voorbij de 8 maanden, waardoor stil liggen niet meer haar grootste hobby is. Nu ben ik het wel gewoon om met een gladde baby te werken (ze krijgt thuis ook wel eens massages met olie), maar het is wel iets om rekening mee te houden, zeker met een oudere baby! Voor die ondernemende wereldontdekkertjes heeft Femke ook wel enkele speelgoedjes liggen, en de dop van het flesje olie was ook enorm in trek.

Ik moet zeggen dat ik deze ervaring echt aan iedereen aanraden, wij willen ook graag nog eens opnieuw gaan bubbelen. Daar gaan we wel even op voorbereiden door Emmelie te laten wennen aan het grote bad, in de hoop dat ze dan de volgende keer volledig kan genieten van de bubbels!

Tot slot wil ik deze foto van Emmelie niet weglaten. Dit gezicht is 100% hoe we haar kennen, maar zelf lukte het me nooit om dat vast te leggen.

Ben jij al ooit gaan bubbelen met een baby?

Liefs,
Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochters Emmelie en Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan. Ook volg je ons op Instagram onder @mama.met.sokjes.van.geitenwol ! Zie ik je daar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s