Babymassage | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik startte vorige week met een korte opleiding babymassage. Dit is een opleiding, uitgegeven door Syntra, die 2 lessen bevat. Aan het einde van de opleiding hangt er ook een attest aan vast.

De eerste les ging over de volledige lichaamsmassage van baby’s, van 0 tot 6 maanden. We oefenden op poppen en op elkaar om de technieken in de vingers te krijgen. We leerden wat we wel en niet mogen doen, welke (etherische) olies we kunnen gebruiken, en nog veel meer.
We gingen ook aan de slag met een hoofdmassage. Deze is ook bij oudere kinderen te gebruiken.
Een belangrijk punt was dat de massages nooit echt lang duren. En dat is ook niet nodig. Het lijkt me de ideale manier om een drukke dag vol spelen en ontdekken af te sluiten.

Na deze les ging ik voldaan naar huis. Ik kon van het begin al niet wachten op de tweede les, al was dat nog een week wachten. Vooral het vooruitzicht om met voetreflexologie aan de slag te gaan maakte me erg nieuwsgierig. Dit is namelijk iets wat me al langer aantrekt en waarin ik ook een opleiding wil volgen in de toekomst.

De tweede les begon met het overlopen van de zaken die we al hadden geleerd. We hadden de opdracht meegekregen om thuis nog eens alles door te nemen, zodat we eventuele vragen nog konden stellen.

Na de herhaling begonnen we aan de voetreflexologie. Hier had ik, zoals eerder al gemeld, erg naar uitgekeken. Eerst kwam er een klein stukje theorie, het overlopen van de verschillende zondes op de voet. Tegelijk met de theorie konden we dit volgen op de oefenpoppen. Hierna gingen we op elkaars voeten aan de slag.
Het interessante hieraan is dat je ook zelf kan voelen hoe het allemaal is. Je kan je zo een goed beeld vormen van wat wel en niet aangenaam is en je kan je eigen ervaringen gebruiken om je in te leven in je cliënt. Vooral bij de behandeling van baby’s is dit belangrijk aangezien zij zelf niet kunnen aangeven wat ze wel en niet willen. Op huilen en lachen na dan.

Het volgende gedeelte van de les bestond uit yogaoefeningen voor baby’s. Dit is iets waar ik eigenlijk nooit had bij stilgestaan dat het mogelijk was. Het was dan ook erg interessant om dat te benaderen en er meer over te leren.

Ten slotte leerden we nog enkele kindermassages aan. Leuke massages met kleine verhaaltjes die de kinderen niet alleen kunnen ontvangen maar ook zelf kunnen geven. Ook dit was erg leuk, vooral omdat we deze massages ook zelf hebben uitgeprobeerd op elkaar. Erg rustgevend maar ook leerrijk!

Ik hoop dat ik de kennis die ik in deze lessen heb opgedaan nog veel ga kunnen gebruiken. Het is echt heerlijk om op deze manier een kleintje helemaal tot rust te kunnen brengen. En zelf wordt je er ook helemaal rustig van.

En ondertussen kijk ik al verlangend uit naar de volgende cursus, zwangerschapsmassage!

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s