Haba Stapelblokken Karel Kaper | Mama met Sokjes van Geitenwol

Zodra zoonlief wat meer begon zelf vast te pakken en te “spelen” ging ik op zoek naar dingen die hem zouden kunnen stimuleren op verschillende gebieden. Ik kwam steeds terug op het speelgoed van Haba, maar in eerste instantie vond ik alleen speelgoed in hout. En dat vond ik nog wat spannend om al aan hem te geven. Na wat rondkijken kwam ik uit op deze blokken.

20160614_234252

Het pakket bestaat uit 4 blokken, met elk een eigen kleur en verschillende opdrukken en texturen. Zo staan er poppetjes op, spiralen, stippen, streepjes, … Ook hangen er ringetjes, een kraal, een blaadje en lintjes aan om mee te spelen en te sabbelen.

De blokken hebben ook allemaal wat speciaals aan 1 kant.

  • De gele blok heeft als speciale zijde een netje. Deze blok rammelt ook!
  • De rode blok heeft zachte “heuveltjes” als speciale zijde. Deze blok maakt een piepend geluid!
  • De groene blok bevat een spiegeltje.
  • De blauwe blok heeft een speciale “3D” zijde.

20160614_234526

Echt stapelen is momenteel nog te moeilijk voor mijn kleine man (al deed hij het al eens per ongeluk, hihi). Maar de toren die ik over en over opnieuw bouw gooit hij maar al te graag om. Ook rammelen, schudden, gooien, … met de blokken vind hij fantastisch. En het beste van deze blokken is: Ze doen geen pijn als ermee tegen het hoofd of andere gevoelige plekken wordt geslagen (ook niet bij mama en papa 😉 ). Ik ben benieuwd welke manieren van spelen met deze blokken we nog gaan ontdekken. Tot nu toe in elk geval al een hit!

 

Even wat technisch gezwets:
De afmetingen van de blokken zijn 7x7x7 cm
De gebruikte materialen zijn velours en polyester.
De vulling is van schuimstof.

Ik heb wat gezocht op internet naar de prijs (want ik heb geen idee meer hoeveel ik betaald heb) en vond prijzen rond €22,50. Dit varieert natuurlijk wat per winkel.

Ken jij het speelgoed van Haba al?

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s