Beetje ziek | Mama met Sokjes van Geitenwol

Een van de risico’s die je hebt met (kleine) kindjes – maar ook met mensen in het algemeen natuurlijk – is dat ze ziek worden. Als die kindjes naar een crèche, peuterspeelzaal, onthaalmoeder, … gaan wordt dat risico nog vergroot. En er is weinig dat je daartegen kan doen.

Afgelopen zondag waren wij aan de beurt. Ons altijd vrolijke, altijd lachende, altijd bruisende mannetje was opeens een klein, zielig hoopje ellende. Toen zijn temperatuur ook nog de hoogte in schoot was ik niet meer helemaal gerust. Ik wilde naar een dokter bellen, maar we waren nog nooit bij de kinderarts geweest dus dat was al een drempel voor mezelf. Het was weekend, dus de gewone huisarts was ook niet meteen een optie.

Toen zoonlief tijdens zijn slaapje ook nog kortademig werd zijn we maar meteen naar de spoedgevallen gereden. Daar werden we echt enorm snel geholpen, maar ik was niet echt tevreden met het oordeel van de arts. Het verdict: virale infectie. Uitzieken en voorlopig niet in contact komen met andere kleine kindjes (jammer, want we zouden die dag nog naar een babyborrel gaan). We moesten hem maar veel laten rusten en als zijn temperatuur zo bleef maar meteen iets geven tegen de koorts.

Ik ben niet zo van de medicatie geven om de minste flut, want ik ben ervan overtuigd dat koorts maken net goed is voor een kindje. Zo vechten ze tegen de ziekte. Koortswerende middelen zorgen ervoor dat het symptoom verdwijnt, maar de oorzaak blijft wel zitten (idem met hoestdrankjes). Maar zeker omdat het geen al te hoge koorts was vond ik dit maar een bizar advies. (Hier wordt onder de 40°C geen koortsremmer gegeven, daarboven wel omdat we het risico op koortsstuipen natuurlijk niet willen nemen.)

Ondertussen voelt onze lieve schat zich gelukkig al een heel stuk beter. Hij heeft lekker veel  slaapjes gedaan en heeft extra vaak bij mama gedronken. (En als een echte man kon hij er wat van, met dramatische slaaphoudingen om te benadrukken hoe erg het allemaal met hem was. Zie foto.) En nu is hij gelukkig weer helemaal in vorm en klaar om weer met zijn vriendjes in de crèche te gaan spelen.

Hopelijk is het ziek zijn hier voorlopig voorbij!

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s