Voorlezen | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik ben ervan overtuigd dat voorlezen al van heel jonge leeftijd voordelen heeft. Niet alleen als deel van het ritueeltje voor het slapen gaan, maar ook voor de taalontwikkeling. Zelf heb ik hier geen studies naar gedaan, maar het lijkt me – met wat logisch nadenken – niet meer dan normaal dat een kind dat veel met taal in aanraking komt sneller een uitgebreidere woordenschat zal hebben dan een kind dat hier niet mee te maken krijgt.

Ik las al een tijdje boekjes voor of vertelde kleine verhaaltjes als we samen gezellig in de zetel zaten of tijdens onze wandelingen. Maar sinds kort is het voorlezen ook onderdeel geworden van ons bedritueel.

Snapchat-6384954809575186925

’s Avonds na het tandjes poetsen kruipen we gezellig samen in bed. En tijdens het laatste “wakkere” borstmoment lees ik een stukje voor. Vaker wel dan niet is aan het einde van het verhaaltje het zandmannetje langs geweest en ligt mijn kleine schat heerlijk in droomland. Het enige wat dan nog een beetje moeilijk is, is de transfer van op mijn buik naar de matras. Zodat ik me ook kan klaarmaken voor de nacht.

Slaap lekker!

Lees jij je kindje elke dag voor?

Liefs,

Doren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s