Geboortelijst voor een 2e kindje | Mama met Sokjes van Geitenwol

Heey, hier zijn we weer! Leuk je weer te zien.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor ons Frummeltje in volle gang. We denken na over geboortekaartjes, de inrichting van de slaapkamer en nog veel meer. Iets waar we ook volop mee bezig zijn is de geboortelijst. Wat zet je daar zoal op? En vooral nu het over een 2e kindje gaat? Want speelgoed, handdoeken en een babykamer heb je ondertussen waarschijnlijk al staan! Daar heb ik over nagedacht en ik zet hieronder een paar dingen op een rijtje! Onze lijst zal liggen bij Blabloom, dus alle spulletjes die je hier ziet kan je daar verkrijgen!

1. Spulletjes die “op” gaan
Verzorgingsproducten of billendoekjes van een bepaald merk bijvoorbeeld zijn altijd handig om op een geboortelijst te zetten. Deze dingen heb je toch steeds opnieuw nodig. Dus waarom niet aan je bezoek vragen om een handig cadeautje mee te brengen! Hier een paar voorbeelden van producten die wij heel graag gebruiken en steeds opnieuw aankopen. Dus we zetten ze met veel plezier op ons lijstje.

2. Spulletjes die je al hebt maar je oudste ook nog gebruikt
Als je kindjes niet zo veel gaan schelen in leeftijd kan het best zijn dat bepaalde dingen door beide gebruikt gaan worden. En soms zelfs op hetzelfde moment. Als je er dan maar 1 exemplaar van hebt is dit best vervelend. Onderstaande koptelefoon of placemat zijn daar enkele voorbeelden van.

3. Spulletjes die je regelmatig moet vervangen
Bij deze categorie denk ik bijvoorbeeld aan een tandenborstel. Maar ook de herbruikbare knijpzakjes van Doddle Bags! (Deze zakjes kan je ongeveer 50 keer herbruiken. Wij kochten er 2 om te proberen maar zetten nu een doosje van 10 op de lijst omdat we enorme fan zijn!)

 

4. Spulletjes voor je oudste
Je nieuwste spruit komt op de wereld, waar een hele hoop spulletjes van grote brus al liggen te wachten om hergebruikt te worden. Maar ondertussen wordt je oudste ouder en heeft die steeds weer wat nieuws nodig. Ook hiervoor kan je spulletjes op je geboortelijst zetten. Iets om mee te spelen, iets nuttig (zoals dit schattige rugzakje), kleertjes, … Wij kozen voor een stuk Blabloom als winkel voor onze lijst omdat ze ook spulletjes hebben voor oudere kindjes. Daar maken we nu handig gebruik van.

5. Spulletjes die je mooi vind
En als laatste zet ik deze categorie erbij. Ookal heb je nog heel veel spulletjes liggen of heb je veel tweedehands gekregen. Natuurlijk is het fijn om ook voor de nieuwe telg wat leuke, nieuwe spulletjes te krijgen die misschien niet broodnodig zijn maar wel gewoon leuk.Zo koos ik een grappige bijtring en een prachtige grote hydrofiel uit om ons lijstje te vervoegen.

Zo, dit zijn mijn tips en ideetjes (en een kleine sneek peek van onze lijst) voor een geboortelijst voor een 2e kindje. Ik ben hier zo graag mee bezig en kan uren spenderen aan het rondkijken en dingen toevoegen aan de lijst! Pure ontspanning.

Heb jij een geboortelijst gelegd toen je zwanger was? Waar was dat?

Veel liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s