Wat zit er in mijn luiertas? (20m) | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Leuk dat je er weer bent.

Het leek me wel eens grappig om te gaan kijken wat ik allemaal met me mee sleur als we samen een dagje weg gaan. Je hebt misschien wel al eens gelezen of gezien hoe dames de inhoud van hun handtas of mobiele telefoon laten zien, ik maak mijn eigen versie: What’s in my diaper bag! Dit is de inhoud voor een uitje of bezoekje met een peuter van (bijna) 20 maanden. Misschien maak ik over een tijdje wel een update als Frummel geboren is.

IMG-20170625-WA0000

Om te beginnen de tas zelf. Hij is best groot, en eigenlijk bedoeld voor tweelingen. Maar met onze wasbare luiers is die extra ruimte geen overbodige luxe! Er kwamen een hele hoop zakjes en tasjes bij, maar de meeste heb ik eruit gegooid en nooit gebruikt. Ook het standaard luiermatje is niet meer aanwezig (oeps, waar heb ik dat nu weer liggen). Maar verder een prima tas, nog  fijne zijvakken vanbinnen en vanbuiten om toch een beetje orde erin te houden. Handig!

IMG-20170625-WA0002

Voor de luierverzorging heb ik een aantal spulletjes bij me. Zo heb ik 3 wasbare luiers (Totsbots Bamboozle), 2 overbroekjes (Totsbots Peenutwrap), een luierzak (Imse Vimse), billendoekjes (Waterwipes) en kokosolie bij me. Wanneer de kokosolie in dit potje op is, vul ik het wij uit onze grote pot van 500ml. Oh en een flesje met desinfecterende handspray (Jackson Reece). Je weet nooit waar je moet verschonen en niet overal is een wasbak om je handen te wassen.

Ook heb ik trouwens ook altijd minstens 1 hydrofiel bij. Om op te verschonen, als handdoek, als bescherming voor het knoeien of voor welke reden dan ook. (Even een waarschuwing: gebruik nooit een hydrofiel – of andere doek – om je kinderwagen af te schermen van de zon. Het warmt hieronder zo enorm snel op dat je kindje oververhit kan geraken!) Toen zoonlief nog heel klein was, was een hydrofiel ook fijn om hem op het gras te leggen bij lekker weer. Dat past nu natuurlijk niet meer!

IMG-20170625-WA0004

Voor het eten zitten er ook altijd een aantal benodigdheden in de tas. Een slab om te beginnen, om het knoeien tegen te gaan. Verder heb ik een brikje melk (rijst- of kokosmelk), een beker voor water, een gezonde snack of koek en een stuk fruit bij. Als we heel lang weg zijn komt hier ook een boterham bij, maar bij lange uitjes eten we vaak ook ergens buitenshuis en daar kan hij natuurlijk gewoon mee eten.

IMG-20170625-WA0007

Reservekleding is ook heel belangrijk. Zo heb ik een romper, sokjes, een pakje (lekker handig zo maar 1 stuk), een vestje of trui en soms ook een kousenbroek bij. Die kousenbroek natuurlijk alleen als het wat frisser is, anders zijn sokjes voldoende.

IMG-20170625-WA0010.jpg

Nog een paar essentials die ik niet ergens anders bij kwijt kon: Zonnecrème, aftersun, een reservespeen, een klein EHBO-setje (met daarin pleisters, kompresjes, fysiologisch serum en druivensuiker – dat laatste voor mezelf), iets om te spelen. Oh en een pakje papieren zakdoekjes.

IMG-20170625-WA0020

En natuurlijk zitten er ook nog wat spullen van mij in. Ik draag apart geen handtas meer dus stop ik mijn spullen hier lekker bij. Ik heb onder andere mijn sleutels en portemonnee altijd bij. Ook mijn zonnebril op sterkte zit in de tas. (Meestal toch. Want natuurlijk net op het moment dat je hem nodig hebt vind je hem niet.) Ook heb ik een mini wetbag bij met enkele inlegkruisjes. Ik gebruik de wasbare variant en ben toch altijd blij als ik wat reserve bij heb. Je weet nooit! Een goede deodorant, lippenbalsem en handcrème mogen voor mij ook niet ontbreken. Als we een uitje doen naar een plek waar geen terrasje is, of niet bij iemand thuis zijn, heb ik ook graag een grote fles water bij.

Zo, een hele verzameling van spullen!

Ik vroeg ook na bij andere mama’s wat zij zoal met zich meenemen in de luiertas. En dat liep enorm uiteen! De een had maar een stuk of 4 dingen bij, de ander zelfs nog meer dan ik! Wat me ook opviel was hoe veel mensen een thermometer of zelfs medicatie standaard in de tas hebben zitten. Deze vielen net buiten de 10 meest meegenomen items. Deze top 10 kan je hieronder bekijken!

Top 10:
Luiers
Doekjes
Kleding
Hydrofiel
Billencrème
Slab
Speelgoed
Speen
Snack
Verschoonmatje

Luiertas.png

Wat hebben jullie altijd bij in de luiertas? Meer of minder spulletjes?

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s