Papapraat: 2 kindjes | Mama met Sokjes van Geitenwol

Jelle is 29 jaar, getrouwd met Dorien en sinds kort papa van 2 kindjes. Hij laat hier af en toe iets van zich horen over zijn ervaringen met het vaderschap.

Hallo,

Laat ik meteen met de deur in huis vallen. Als je me 5 jaar geleden had gevraagd waar ik zou staan in mijn leven zou ik absoluut niet antwoorden wat nu werkelijkheid is geworden. Ik zag mezelf niet met een vriendin, laat staan getrouwd en met 2 prachtige kindjes. Er was een moment in mijn leven dat ik wel twee kindjes wilde, ooit op een dag. Maar dat beeld had plaats gemaakt voor een heel ander, waarin ik in mijn eentje wilde genieten van het leven. Tot ik Dorien tegen kwam.

Om het even te hebben over de overgang van 1 kind naar 2. Het is een enorm verschil. Pieter zit net in de peuterfase en vraagt enorm veel aandacht. Nu Dorien nog niet zo heel lang geleden bevallen is valt veel van de zorg voor hem op mij. Dit vind ik niet erg, maar wel vermoeiender dan ik had verwacht. Lena is nog zo klein en hulpeloos. Dorien zorgt vooral voor haar nu. Ik vind het stiekem toch nog eng, omdat ze zo klein en hulpeloos is. Hier viel ik ook over toen Pieter heel klein was. Als ik het vergelijk, Pieter kan ondertussen al tegen een stootje, terwijl Lena nog erg hulpeloos is. Het is gewoon terug wennen, maar dat komt ook wel goed.

Ik vind het heel mooi om te zien hoe Pieter omgaat met zijn kleine zusje. Hij is heel lief en gaat haar heel veel kusjes en knuffels geven. Het kost wel veel energie om hem constant in het oog te houden omdat hij zo graag wil delen. Zo gooit hij heel veel speelgoed naar haar, maar dat komt natuurlijk nogal hard aan. Zeker als je weet dat wij voornamelijk houten speelgoed in huis hebben!

Ik had me deze manier van leven nooit kunnen voorstellen, al heb ik dat wel geprobeerd. De ervaring leert dat het je proberen voorstellen echt niet hetzelfde is. De afgelopen maanden was het alleen maar gokken hoe het zou zijn met een 2de kindje. Het is zwaar maar echt de moeite waard. Onvoorwaardelijke liefde van Pieter krijgen is fantastisch. Hij is erg aanhankelijk naar ons toe en daar geniet ik van. Op Lena kan je niet anders dan verliefd zijn door haar ongelofelijke schattigheid.

Mijn conclusie: Het is een heel andere manier van leven. Maar zolang je je geest ervoor open stelt krijg je enorm veel dankbaarheid en liefde terug van die 2 kleine hupkes.

Groet,

Jelle

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik –> hier <– om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s