Tandemvoeden | Mama met Sokjes van Geitenwol

Zoals jullie weten geef ik borstvoeding. Dat doe ik met hart en ziel. Ik geloof er persoonlijk in dat dit het beste is dat ik mijn kinderen kan geven.
“Kinderen?” Ja dat lees je goed. Meervoud. Mijn kindjes krijgen namelijk nog allebei de borst. Of “titi”, zoals de oudste het noemt. En heel af en toe gebeurd dat zelfs tegelijk. Tandemvoeden noemen ze dat dan. Dat doe ik nu dus al bijna 5 maanden!

De eerste keer dat ik de kindjes samen aan de borst had was op de eerste dag dat Lena geboren werd. Pieter zag haar drinken en wilde ook. Toegegeven, ik had er heel erg naar uitgekeken om hen samen te kunnen voeden. In de zwangerschap dronk hij nog maar heel sporadisch, soms met wel 3 dagen tussen, dus ik was er wel wat bang voor of dit wel kon lukken. Maar kijk: Monkey see, monkey do. In dit geval mijn peuter het aapje dat zus zag doen.

Ik weet ook heel goed dat een peuter niet zo veel melk meer nodig heeft als een baby. Hij drinkt dan ook lang niet meer zo vaak. Meestal ’s avonds voor het slapen en ’s ochtends als hij wakker wordt. Als hij echt pijn heeft, ziek is of echt heel erg moe kan dit vaker zijn. Buitenshuis mag hij niet meer drinken, maar hij begrijpt het ook als ik vertel dat hij moet wachten tot thuis. Ook in de nacht weet hij ondertussen dat “titi” slaapt. Alleen vervelend om uit te leggen als hij ons “betrapt” als zus wel komt voor een nachtvoeding, hihi!

Hoe lang we dit nog gaan blijven doen zal de tijd uitwijzen. Ik denk dat ik hun zelf ga laten beslissen wanneer ze willen stoppen. Ik ben er ondertussen wel al achter dat zelf een grens stellen niet iets is waar ik me achteraf aan kan houden. Op dit moment geniet ik er gewoon nog van. Een rustmomentje voor ons beide om de dag te starten en af te sluiten. En Lena? Daar denken we al helemaal nog niet aan stoppen.

Er komen wel eens opmerkingen op het borstvoeden van een peuter. Hier zal ik een andere keer op ingaan.

Hebben jullie borstvoeding gegeven? En hoe lang?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Tandemvoeden | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. Liefs Marisca zegt:

    Ik heb mijn zoontje Levi ook borstvoeding gegeven, ruim 30 maanden. Nu opnieuw zwanger en is hij gestopt. Af en toe probeert hij nog of ik melk heb zonder resultaat.
    Misschien is het bij ons straks ook weer monkey see monkey do in April!
    Ik blijf het stilletjes hopen….

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s