Het eerste tandje | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Fijn dat je er weer bent! Vandaag heb ik het over hoe mijn kleine monstertje nog beter leerde bijten.

Deze week was het eindelijk daar. Het allereerste tandje van onze kleine meid. Lang verwacht, dat is een understatement van jewelste. Al van toen ze 5 weken oud was stond het tandvlees helemaal gezwollen. Elk tandje afgetekend en knalrood. Dit ging gepaard met enorme bijtbehoefte en kwijlen. Erg zielig, al zeg ik het zelf. (Ze kan ook nog enorm vaak lachen hoor, daar niet van!)

Bijten deed ze voornamelijk op mijn vingers (kwijlen op mijn hele lijf) maar we hadden ook enkele hulpmiddelen. (Enkele van onze favorieten zie je hieronder.)

Misschien nog leuk om te vertellen hoe en wanneer ik het tandje opmerkte. Zoals zo vaak ’s avonds zaten we gezellig in de zetel en werd mijn vinger als bijtspeeltje gebruikt. Je zou verbaasd zijn trouwens, hoeveel kracht ze hebben met bijten zo zonder tandjes! In elk geval, ik vond het toch wel erg veel pijn doen op een bepaald moment. Steeds harder en harder. En opeens leek het wel alsof er een mesje door mijn vinger sneed. Auw! Ik keek in haar mondje en daar zat hij dan. Een ministreepje vlijmscherpe babytand, net door het tandvlees heen gebarsten.

Lifefactory bijting (+/- €15,99 voor 2)

Deze leuke bijtring heeft verschillende texturen om op te bijten. We hadden hier meerdere exemplaren liggen van toen Pieter tandjes kreeg. Even opnieuw afwassen en ze zijn perfect om door te geven. Wat ik heel handig vind hieraan is dat ze het formaat van een armband hebben, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Als je kindje ze niet meer wil schuif je hem zo om je arm (en het is niet eens lelijk!) De ring is vrij van BPA, ftalaat, pvc en latex. Top! (Volgens mij is de exacte kleur die wij hebben niet meer verkrijgbaar, maar ik linkte een gelijkaardige set.)

De Jellystone snor (+/- €10,95)

Wat een grappig zicht blijf ik dit toch vinden. Een minimeisje met een megasnor. Dit is het eerste bijtspeeltje dat echt van haar was. We kregen het van leden van de coolste studentenfanfare van het land. De snor is gemaakt van 100% BPA vrije silicone. Zeg nu zelf, hoe cool is deze? Grote broer gaat er wel regelmatig mee lopen om hem dan voor zijn gezicht te houden.

Tikiri dino (+/- €12,50)

De meeste recente aanwinst in onze bijtspeeltjescollectie is deze stegosaurus. We leerden dit merk kennen via een goede vriendin die voor haar zoontje een dino van dit merk had. Lena probeerde hem eens uit en leek er echt deugd van te hebben. Dus kon ik het niet laten om er ook een in huis te halen. Stoer en schattig tegelijk. En om extra blij te worden: hij id gemaakt van 100% BPA vrij natuurruber.

Met al dit bijtplezier kunnen de volgende tandjes hopelijk snel en zo comfortabel mogelijk volgen.

Wanneer kwam bij jullie het eerste tandje? En hebben jullie – of vooral je (klein)kindjes – een favoriet bijtspeeltje?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s