DIY: Sensory bottles | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi!

Vandaag gaan we lekker aan het knutselen! We maken sensory bottles. Wat dit zijn? Lees lekker verder!

Sensory bottles zijn flesjes gevuld met van alles en nog wat. Je kan letterlijk alles in de flesjes doen, zolang het maar door de opening past natuurlijk! De bedoeling is dat je baby of peuter  verschillende materialen, geluiden, vormen, … kan leren kennen, zelfs materialen waar ze normaal nog veel te klein voor zijn (denk aan kraaltjes of knikkers). Met andere woorden, we gaan de zintuigen uitdagen! Op deze manier wordt sensorisch spel voor iedereen mogelijk (en moet er veel minder opgeruimd worden dan bij bijvoorbeeld spel met mais en pasta waar ik al eerder over schreef).

IMG-20180204-WA0004

Wat hebben we nodig?
* Flesjes
* Vulling naar keuze
* Lijm
* Een trechter

Hoe gaan we te werk?
Ik koos voor kleine cola-flesjes. Deze zijn erg stevig. Even uitspoelen (en laten drogen), etiketjes eraf en voila! Je kan natuurlijk ook doorzichtige drinkflessen kopen, maar dat vond ik eerlijk gezegd wat veel geld. Hoewel je ook met water kan experimenteren, kies ik er vandaag voor om enkel droge dingen in de flesjes te stoppen. Zo heb ik rijst, rietjes, geroosterde uitjes (die over de datum waren), schuimpjes die als vulling diende in een pakketje, hondensnoepjes en wat rosse centjes. Een trechter kan je eventueel gebruiken om kleine dingetjes in je flesje te gieten zonder al te veel knoeien.
Voor de veiligheid plak ik de dopjes vast aan het flesje. Zo gaan ze zeker niet per ongeluk open.
En dat was het al! Zodra de lijm droog is nog even kijken dat er geen restjes komen piepen en de flesjes zijn klaar om mee te spelen!

IMG-20180204-WA0005

Spelen jou kindjes met sensory bottles? Of ander sensorisch materiaal?

Veel liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik –> hier <– om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s