Mijn zusje is weg | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ja hoor. Je leest het goed. Mijn zusje is weg. We zijn haar niet kwijt hoor, ze zit in het buitenland. Maar ze is toch echt weg.

Even wat achtergrondinformatie. Mijn zus is 23 jaar oud, zit in haar laatste jaar leerkracht Geschiedenis – MO (voor het middelbaar dus) en had de mogelijkheid om een aantal maanden stage te lopen in het buitenland. En die kans heeft ze gegrepen met 2 handen. We wisten natuurlijk al een hele tijd dat ze zou vertrekken, maar nu ze echt weg is is dat toch moeilijker dan ik verwacht had. Gek he?

Waar ze dan naartoe is? Alaska. Zo ver? Ja zo ver. En dan niet eens gewoon Alaska. Nee, mijn zus zit op Adak Island. Een klein eilandje in “de staart” van Alaska. (Geen idee of je dat officieel de staart noemt, maar ik zeg dat in elk geval.) En ze doet het daar goed hoor. Het is alleen heel erg ver weg. Om van het tijdsverschil nog maar te zwijgen. Bij haar is het nu 11 uur vroeger dan hier in België. Bijna niet te begrijpen! Het is dan ook erg gek (en moeilijk) om te plannen wanneer we videochatten.

Zou je haar avontuur graag willen volgen, dan kan dat natuurlijk:
Blog: miekeinadak.wordpress.com
Instagram: bob_de_zeehond

En dan nog even persoonlijk aan haar gericht:
Zussemie, je doet dat daar heel goed. Je bent nog niet heel lang weg en zal nog veel langer wegblijven, toch missen we je al heel erg. Vooral Pieter mist zijn Tante Mases heel erg, hij vraagt iedere keer naar je als we Vake (video)bellen. Maar goed dat we technologie hebben deze dagen, wie weet hadden we het anders niet overleefd. Doe verder zoals je bezig bent, maak ons nog trotser dan we al zijn en vooral: Geniet van je avontuur!

Hebben jullie ooit een buitenlandse stage gevolgd? Of kennen jullie iemand de dit heeft gedaan?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

(De afbeeldingen zijn geleend van mijn zusje, geen enkele afbeelding komt van het internet.)

2 gedachtes over “Mijn zusje is weg | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. Wendy zegt:

    2 of 3jaar geleden ging de toenmalige vriendin van mijn broer op buitenlandse stage Brazilië, ze zat in haar laatste jaar Orthopedagogie.
    Was niet zo’n fijne ervaring, ze zette een punt achter gaar relatie met mijn broertje, omdat ze 6maand weg zou gaan (en het gevoel had dat ze niet echt een relatie meer hadden maar meer als broer en zus leefde.
    Uiteindelijk is haar stage vervroegd stop gezet, ze gad er ze er een ongeval met de scooter en lag een tijdje in het ziekenhuis (ver weg van thuis) daarna overgebracht naar Belgie en nog een tijd hier in het ziekenhuis.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s