Kleuren! – Krijtjes testen | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi! Deze week gaan we lekker kleuren.

We verzamelden allerlei waskrijtjes en gingen eens testen wat nu echt de leukste zijn. Welke zijn het gemakkelijkst te hanteren voor een kindje van net iets meer dan 2 jaar. En welke geven het beste kleur? Oh, en is dat ook hetzelfde als mama kleurt?

De vier soorten die we getest hebben:
* Ökonorm mini waskrijtjes (2+)
* Playon Crayon (2+)
* Ökonorm waskrijtjes druppels (2,5+)
* Crayon Rocks (3+)

De Ökonorm mini waskrijtjes zijn fijn om te kleuren. Ze geven kleur genoeg af. Alleen vind meneertje ze niet echt boeiend om lang mee bezig te zijn.

Pieter vind de Playon Crayons de allerleukste om mee te kleuren. Ze liggen fijn in zijn peuterhand, en daarboven kan je ze ook nog stapelen! Dit geeft veel plezier in het kleuren en daarbuiten. De kleur is duidelijk genoeg.

De Ökonorm druppels zijn wat lastiger om vast te houden. Hij is dan wel 2 maanden verwijderd van die 2,5 jaar maar het lijkt mz niet dat deze 2 maanden zoveel invloed hebben op de grip. De kleur is niet superduidelijk als Pieter kleurt.

En dan hevven we als laatste nog de Crayon Rocks. Deze zijn officieel pas vanaf 3 jaar. Pieter kan ze wel goed vasthouden, hij vindt de vorm ook heel fijn om vast te houden. Alleen het kleuren is lastig, aangezien je best wat druk moet zetten. Ze zijn we heel fijn om mee te spelen, en dat kleuren komt vast nog wel!

Natuurlijk ging mama ook even proberen. Ikzelf vind de Ökonorm mini waskrijtjes en de Crayon Rocks het fijnste om mee te werken. De Ökonorm druppels werken dan weer het meest gedetailleerd. Maar voor mij was de grote favoriet dat ik Pieters favoriet, de Playon Crayon net helemaal niet aangenaam vind! Dan hoeven we in elk geval niet te vechten om welke krijtjes wie krijg als we samen gaan kleuren, haha!

Nog even wat leuke foto’s van onze vriend terwijl hij druk aan het testen is:

Welke krijtjes zijn jou favoriet?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s