Papapraat: mama gaat werken | Mama met Sokjes van Geitenwol

Jelle is 30 jaar, getrouwd met Dorien en papa van 2 kindjes. Hij laat hier af en toe iets van zich horen over zijn ervaringen met het vaderschap.

Vandaag vertel ik over een dag dat mama ging werken. Voorlopig is dit via interim met dagcontractzn dus weten nooit lang op voorhand wanneer dat zal zijn.

‘S morgens vroeg toen we nog sliepen vertrok mama in alle stilte. Wij sliepen nog. Ongeveer rond 8u30 werd Pieter wakker. Lena sliep nog heerlijk en om te zorgen dat ze zeker niet wakker werd ben ik met Pieter naar de speelkamer gegaan. Daar heb ik met hem een mooie ballenbaan – met de Haba Kullerbü – gemaakt waar hij toch zeker een uur zoet mee is geweest.

Ondertussen ging ik terug bij Lena liggen, even nog wat genieten van de rust. Toen Lena ook uiteindelijk ruim een uur later wakker werd hebben we nog even samen op de speelkamer gespeeld . Pieter was heel trots op zijn ballenbaan en Lena speelde met alles wat binnen handbereik lag.

Tijd voor het ontbijt. Pieter een lekker boterhammetje met pindakaas en een flesje plantaardige melk en Lena een flesje mamamelk. Ik at rustig een boterhammetje mee terwijl ik met plezier naar de kindjes keek. Na het ontbijt nog even luier verversing en kleertjes en we konden echt aan de dag beginnen.

In de living hebben we een tijdje gespeeld, tot de kindjes zo moe waren dat ze ter plekke in slaap vielen. Ik heb ze lekker ondergestopt en veilig gelegd, voor ik zelf ook een middagdutje heb gedaan. Moet kunnen toch?

Opeens ging de deurbel. Het waren mijn grootouders. De kindjes zijn altijd heel blij om hun te zien. Ze zijn enkele uurtjes gebleven. Dat was welkpm, want nu had ik wat tijd om wat op te ruimen en het huishouden terug op punt te stellen. Speciaal om mama te verrassen.

En in de vroege namiddag was het zover: mama was terug! Het huis was helemaal netjes. Zo hoefde mama zich niet meer bezig te houden met het huis en kon ze in alle rust genieten van haar lieftallige gezinnetje. Lena moest natuurlijk meteen even bijtanken – ze drinkt toch liever bij mama dan uit een fles – en ook Pieter wilde even knuffelen.

Mijn dag alleen met de kindjes zat erop. Het was fijn maar vermoeiend. Maar zóóó de moeite waard.

Groet,

Jelle

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik –> hier <– om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s