Potluck en lente | Mama met Sokjes van Geitenwol

Op paasmaandag werden we uitgenodigd op een viering van de lente en potluck. Ook benieuwd wat dit inhield? Lees lekker mee!

Wat vooral heel spannend was voor ons, was dat we de mensen die ons uitnodigden nog nooit hadden gezien. Zowel Jelle als ik zijn daar altijd best zenuwachtig voor. Maar tjonge, was dat even niet nodig! We werden enorm hartelijk ontvangen door eejn heleboel lieve mensen.

20180402_173339

We babbelden wat met elkaar, Pieter verkende de prachtige achtertuin samen met de andere kindjes en speelde met de bal en de stokken die hij vond. Toen het merendeel van de mensen er was verzamelde iedereen in een kring om te zingen met elkaar. Een heel mooi moment van verbondenheid, ookal – ik zeg het nog een keer – kenden wij dus helemaal niemand en hadden we met de gastvrouw enkel via sms contact gehad!

20180402_115055

Na het zingen gingen we eten. Mijn eerste potluck. Wat betekend dat nu eigenlijk?
“Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer of groep deelnemers eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, waarbij het “luck”-element speelt.” – Aldus Wikipedia.
20180402_153852

Tijdens het eten speelde Pieter met de andere kindjes. Er was geen vaste eetplek of strakke planning. Je at, je babbelde, je wandelde (een zeer groot domein inclusief vijver, zelfgemaakte schommel en – helaas ingestort na de winter – hobbithuisje), je bezocht de ruiltent (je legt er zelf iets neer en neemt wat anders weer mee, bv kleding of zelfgemaakte dingetjes), je speelde en je at nog wat meer. Voor de kinderen waren er eivormige piñata’s voorzien  gevuld met paaseitjes en kastanjes. Lekker!

20180402_171149

Wat ook niet onbelangrijk is: Pieter mocht zijn eigen pizza maken, die dan in de prachtige oude pizzaoven ging. Hoe leuk! Nu moet ik zeggen dat hij et niet meer dan een hapje van heeft gegeten maar de andere aanwezigen vonden hem heel lekker.

20180402_151630

We hadden een enorm gezellig dag met veel fijne, nieuwe contacten. Er werd gitaar gespeeld en gezongen. We zaten het grootste deel van de dag buiten, zelfs toen het lichtjes begon te regenen en dat was zo fijn! Ik ben ervan overtuigd dat buiten zijn (en dan vooral omringd door zoveel groen) mijn verkoudheid heel veel deugd heeft gedaan.

Heb jij ooit al deelgenomen aan een potluck?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Potluck en lente | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s