Je bent een topmama! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Omdat alle mama’s wel eens onzeker zijn over de keuzes die ze maken, de beslissingen die ze nemen, hoe ze hun kindje opvoeden, … wil ik graag iedereen een hart onder de riem steken. (De inspiratie komt vanuit een discussie waarin ik onlangs belandde.)

Aan de mama die borstvoeding geeft, super wat je doet! Dit is het mooiste cadeau wat je je kindje kan geven, ongeacht hoe lang je het volhoudt.
Je bent een topmama.

Aan de mama die kunstvoeding geeft, hoe goed is de wetenschap niet ontwikkeld? Er was een tijd dat moeders die niet genoeg melk produceerden hun kind niet konden voeden. Jij doet het wel en zorgt dat je kindje goed kan groeien.
Je bent een topmama.

Aan de mama met het babietje in wasbare luiers, hoe schattig is dat luierkontje? Al die vrolijke printjes en geen chemische stoffen aan hun billetjes! Om nog te zwijgen van hoe fijn het voor de portemonee is.
Je bent een topmama.

Aan de mama met het babietje in wegwerpluiers, hoe fijn is het dat die dingen zo ongelofelijk veel opnemen? En dat je je nooit moet zorgen maken over alweer een machine was die je moet opzetten om maar weer verder te kunnen luieren?
Je bent een topmama.

Aan de thuisblijfmoeder, chapeau dat je dit doet. Zo vaak wordt onderschat hoeveel je (en tot voor kort ook ik) doet op een dag. En al die uren, dagen, weken, maanden, jaren met je kindjes pakken ze je nooit meer af.
Je bent een topmama.

Aan de werkende mama, super dat je ook aan je carrière en jezelf denkt. Je bent zo veel meer dan mama alleen. Je bent een goed rolmodel en je biedt je kindjes een mooie toekomst.
Je bent een topmama.

Aan de mama die elke dag vers kookt, hoe fijn dat je je kindjes elke dag een voedzame maaltijd kan voorzetten en hen kan laten kennismaken met veel verschillende voedingsmiddelen.
Je bent een topmama.

Aan de mama die al de hele week kant en klaar of afhaalmaaltijden op tafel zet omdat ze helemaal uitgeput is, super dat je je kindjes een maaltijd voor kan zetten. Ze worden ook groot en sterk en ik ben er zeker van dat ze niet klagen.
Je bent een topmama.

Aan de mama met de peuter die midden in de supermarkt een uitbarsting krijgt, bijzonder hoe ze altijd de meest beschamende plekken kunnen uitkiezen he? We hebben het allemaal al meegemaakt, en het gaat ook echt weer voorbij.
Je bent een topmama.

Aan de mama die samen slaapt met haar kind, prachtig hoe je hem op zijn meest kwetsbare moment toch die vertrouwdheid en geborgenheid kan bieden. Troost is zo altijd binnen handbereik.
Je bent een topmama.

Aan de mama die haar kindje in een eigen kamertje te slapen legt, je biedt hem een eigen plekje om zich terug te trekken. Een rustige nacht voor julliebbeide.
Je bent een topmama.

De conclusie van vandaag: zo lang je voor je kindje zorgt met liefde en de beste bedoelingen ben je een topmama!

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s