Mijn eigen moedermelk juweel! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik heb het er al over van toen ik net het bestaan van moedermelk juwelen ontdekte en Pieter nog een heel klein babietje was. Zo wilde ik er ook een! Alleen kwam het er nooit van. En ondertussen kwam er nog een klein Lena’tje bij! Maar nu is het eindelijk zo ver. Mijn melk vereeuwigd in een prachtig, persoonlijk ontworpen juweel.

In januari leerde ik An van Moms and Monkeys kennen op een homeparty bij een vriendin. Op dat moment liet ik wat ontwerpen maar waren de financiële middelen er niet. Kortgeleden was er dat wel en kon ik eindelijk mijn kettinkje bestellen. Het bestaat uit 2 woorden in morsecode. Dit zijn de namen van Pieter en Lena. Tussenin hangt een klein hartje waarin moedermelk verwerkt is. Een leuk weetje misschien: Ik wilde heel graag dat de melk echt van hun twee kwam. Dus net voor ik ging kolven heb ik beide kindjes een paar slokjes laten drinken aan die borst. Of dat veel uitmaakt? In principe niet. Maar voor mij is het wel heel fijn om dat te weten.

An is zelfstandig goudsmid sinds 2011. Afgelopen zomer (2017) is ze gestart met het label Moms and Monkeys. Voornamelijk maakt ze juwelen met moesermelk, vingerafdrukken, haarlokjes, gravures van tekeningen, namen, … . Sinds kort werkt ze ook met crematie-as. Alle ontwerpen zijn gemaakt uit sterling zilver of goud.

Handig om te weten: Het hoeft geen vers gekolfde melk te zijn die je afgeeft voor het juweel. Het mag ook ingevroren melk zijn, dus mama’s die al gestopt zijn met voeden laat dat je niet tegenhouden! Ze vertelde me zelfs al eens jaren oude melk met succes te hebben verwerkt! En veel melk moet het ook niet zijn. Voor mijn juweeltje heb ik 10ml binnengebracht.

Wat kost zoiets nu hoor ik je vragen? Om een richtprijs te geven, mijn kettinkje was echt voor mij ontworpen – zogeheten maatwerk dus – en kostte €180, waarvan €110 voor de 2 naampjes in morse en €70 voor het melkjuweeltje. Op de website kan je een aantal standaard ontwerpen vinden, maar zelf een idee doorgeven kan dus!

Contact:
www.momsandmonkeys.be
info@momsandmonkeys.be
Of via Facebook of Instagram!

Zou jij een moedermelk juweel laten maken?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s