Webshop van de maand: De Rode Krokodil | Mama met Sokjes van Geitenwol

Voor mijn eerste editie van “Webshop van de maand” had ik een leuk contact met Marjolijn van “De Rode Krokodil“.

Over Marjolijn:
Marjolijn is een leuke dame van 38 jaar oud. Ze heeft 3 kindjes van 8, 6 en bijna 3 jaar oud. Al 18 jaar is ze erg gelukkig met haar partner Marten. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan lezen en rondneuzen in kringloopwinkels en rommelmarkten. Ook reizen doet ze graag, maar met 3 kindjes komt dat er minder van. De Rode Krokodil is ook een hobby. (Hoe fijn, van je hobby je werk maken. Dat is ook mijn droom!)
Ik krijg ook wat meer over Suzanne, haar schoonzusje én partner binnen De Rode Krokodil, te horen. Zij is mama 32 jaar oud een heeft 2 kindjes van 2 jaar en 3 maanden oud. Suzanne is getrouwd met Frank en houdt van lezen, reizen en uit eten gaan.

Over De Rode Krokodil:
Samen met Suzanne is Marjolijn in 2016 begonnen met deze supertoffe webshop. Als jonge mama’s zagen ze uit eerste hand hoeveel spulletjes en speelgoed zij en hun kindjes hadden, maar ook hoe snel veel van die dingen vies werden of kapot gingen. Erg zonde natuurlijk, en dat alles gaat ten koste van het milieu. Ook bij het krijgen van kraamcadeau’s viel op de veel dingen lawaai maakten, niet mooi waren en soms gewoonweg van slechte kwaliteit waren. Dat moest anders kunnen! De Rode Krokodil streeft naar kwaliteit en duurzaamheid. En kiest op basis hiervan dan ook producenten uit. Op de website lees je letterlijk het volgende: “Wij streven naar een assortiment waar wij in geloven, waar onze kinderen blij van worden en waar het milieu minder door belast wordt.” Een prachtige quote als je het mij vraagt. Dat niet alles in de shop van hout is heeft ook een uitleg. Sommige dingen zijn van plastiek gemaakt, maar nooit zomaar. Dit heeft dan als doel het verhogen van de stevigheid of kwaliteit van een product, het verminderen van de afvalberg (denk aan recyclage), … . Dit lost natuurlijk niet alle problemen in één keer op, maar het is een begin. En zoals we allemaal weten, elk beetje telt.

Het assortiment:
Marjolijn: Het begin was best lastig, bijna alle grote merken zeiden in eerste instantie NEE dus we begonnen met wat kleinere merken zoals Small Foot, Melissa and Doug en Egmont toys. Daarna kwam ook Haba erbij en toen uiteindelijk ook Djeco (waar wij stiekem heel blij mee waren want we vonden – en vinden dit nog steeds – een heel mooi merk). Daarna volgden ook Ostheimer (waar ik verliefd op ben, mijn kinderen helaas iets minder… . Ze vinden het wel leuk maar daar blijft het bij.) en Holztiger.
Ook Moulin Roty konden we later aan ons assortiment toevoegen, dat is echt een heel mooi merk, met hele zachte knufeltjes van heel veel verschillende soorten stofjes.
Verder verkopen we nog Drink/Snack in the box, Crayon Rocks, en Natural Earth Paint (ook heel leuk en fijn voor de kindjes en het milieu), Makedo (schroeven, en gereedschap om van karton de mooiste dingen te maken, echt heel leuk, onze zoon van 6 is er grote fan van, en papa stiekem ook) enzovoort.

Nog een leuk weetje:
Marjolijn: Al onze spullen staan op onze zolder (we hebben een hele grote) overal staan stellingkasten maar mijn vriend is bang dat de zolder het niet meer houdt. Er staat echt heel veel en je moet je echt tussen de stellingkasten wurmen. Maar gelukkig is Suzanne net verhuisd dus nu is haar mega zolder aan de beurt!

Tot slot heeft Marjolijn voor jullie, lezers, nog iets heel leuks! Een kortingscode van 10%, die de hele maand juni geldig is!

Surf snel naar www.derodekrokodil.nl en vul de code “SOKJES” in na je aankopen!

Bedankt Marjolijn, voor het meewerken aan deze eerste editie!

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Webshop van de maand: De Rode Krokodil | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s