Themaspel: Tante Mares in Alaska | Mama met Sokjes van Geitenwol

Met onze uitgebreide collectie (houten) speelgoed probeer ik regelmatig nieuwe combinaties te maken om zo actuele thema’s uit te beelden. Met het huidige thema ben ik al een hele tijd bezig, al ontbraken er nog een paar cruciale elementen. Nu ik ze eindelijk heb gevonden en in huis heb is het tijd om te ontdekken en te spelen!

Even kort uitgelegd: Tante Mares (mijn zus Mieke) is net terug uit Alaska. Daar verbleef ze op een klein eilandje – Adak – met minder dan 100 inwoners. Om dat wat tastbaar te maken zochten we verschillende elementen, dieren, voertuigen, … bij elkaar die het verhaal wat vertellen. (Onderaan een lijstje met het speelgoed.)

De poppetjes zijn echt favoriet bij Lena. Waar ik ze ook zette, ze wriemelde zich er wel naartoe! Ze passen dan ook heel fijn in haar kleine handjes. (Deze poppetjes hebben hetzelfde formaat als andere poppetjes van Grimm’s.)

Samen spelen. Of ja, eerder naast elkaar door. Met een scheidsrechter erbij zodat ze niets steeds speelgoed van elkaar af zouden pakken. Maar dat zal ooit wel beteren zeker?

Oh! De poppetjes passen ook in het bootje van de zeehond ontdekte Pieter! Weer nieuwe mogelijkheden.

Uren speelplezier verzekerd! En dit filmpje wil ik jullie zeker niet onthouden. Pieter heeft ons het verhaal al een paar keer horen vertellen en wilde het nu zelf – met wat hulp – ook eens vertellen.

 

Zoals beloofd nog een lijstje van het gebruikte speelgoed. Klik op de naam om doorverwezen te worden naar een pagina waar je ze kan terugvinden!
* Rekenvriendjes Grimm’s
* Bergen groot Raduga Grez
* Vliegtuig Bajo (wij haalden ons vliegtuig in Polen bij Bajo zelf, dezelfde kleur vind ik hier nergens)
* Element water groot Grimm’s
* Russisch woud Raduga Grez (slechts 2 bomen uit deze set zijn gebruik, op het eiland waren bijna geen bomen)
* Eland Janod (deze doet dienst als kariboe)
* Zeehond bootje PlanToys
* Arend Holztiger
* Eilandje Bajo (ook dit vonden we bij Bajo in Polen, online kan ik het helaas nergens terugvinden)
* Koelkast Hape (uit de keukenset van het poppenhuis, “want een frigo is ook koud zoals het eilandje” aldus Pieter)

20180609_120037

Zelf spelletjes verzinnen of eigen speelgoed uitkiezen om mee te spelen gebeurd hier natuurlijk ook meer dan genoeg. Maar voor speciale gebeurtenissen (die Pieter moeilijk kan vatten of spannend vind), met feesten of nieuwe seizoenen vind ik het wel fijn om in de living een plekje te hebben waar dat uitgebeeld wordt.

Spelen jullie ook in thema?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Themaspel: Tante Mares in Alaska | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s