5x zomerfavorieten | Mama met Sokjes van Geitenwol

Dat we een échte zomer hebben dit jaar staat absoluut vast. Daar mogen we alvast niet over klagen. (Dus klagen we nu maar dat het te warm is natuurlijk.) Bij een echte zomer horen natuurlijk ook favorieten. Tot nu toe zijn dat voor ons deze 5 (uiteenlopende) dingen.

1. Attitude zonnecrème
Na de enorme lijsten van zonnecrèmes die wel en niet goed zouden zijn die op Facebook (en misschien ook andere sociale media?) rondgaan hebben we deze uitgekozen om te gebruiken. En we zijn enorm tevreden! De crème smeert fijn uit, trekt goed in en plakt minimaal. Én hij is volkomen veilig voor gevoelige kinderhuidjes. Hoe fijn wil je het hebben? De zonnecrème van Attitude is niet heel goedkoop, maar dat nemen we er met plezier bij.

2. Quut zandspeelgoed
Lena kreeg voor haar verjaardag een zandbak en zandspeelgoed. Nu hadden we expliciet naar het merk Quut gevraagd, omdat ze erg mooie, eenvoudige dingen in het assortiment hebben. Het speelgoed is duurzaam en bijzonder mooi ontworpen. Gewoon anders dan anders. En het spreekt de kindjes enorm aan. Het leuke aan dit speelgoed? Ook ideaal om in de sneeuw te spelen! Oh en nog een toppertje? Dit merk is van Belgische bodem! Dus lekker lokaal.

3. Frozzies waterijsjes
Deze vond ik bij Albert Heijn in de vriezer. Ijsjes waar ook groentensap (en zelfs de vezels!) in zit. Kan je je voorstellen hoe enthousiast ik was? We hebben 3 smaken in huis, komkommer-ananas, wortel-banaan en een mix van wortel, banaan, peer, mango, appel en pastinaak. Deze laatste is Pieters favoriet, Lena vind het maar gek en koud allemaal. Zonder toegevoegde suikers, waardoor ik extra blij werd. Ook vriendjes vinden de groentenijsjes erg lekker! Ideaal voor warme zomerdagen waarop groentjes eten echt niet aantrekkelijk is.

4. Pipo appelsap
We vonden dit appelsap een tijdje geleden bij ons in de Carrefour. Dit is sap van milieuvriendelijk geteelde vruchten in Haspengouw waar geen bewaarmiddelen, water, suiker, zoetstoffen, kleurstoffen of smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Zie je al waarom ik zo enthousiast ben? We kopen dit standaard in dozen van 3 liter met een handig kraantje. De appelsap, appel-kers en appel-rabarber vonden we al eerder maar deze zomer leerden we ook appel-peer, appel-sinaasappel en appel-framboos kennen. De een nog lekkerder dan de ander, ook de kindjes kunnen geen favoriet aanduiden!

5. Loopfietstje Decathlon
Een tijdje geleden waren we in de Decathlon, waar Pieter al snel de loopfietsjes zag staan. Thuis had hij er wel al eentje, maar dat is echt nog te groot voor hem. Ik gok dat hij er pas over een dik jaar op kan rijden, rond zijn 4e verjaardag. De fietsjes die we hier zagen waren bedoeld voor kindjes van 2 tot 4 jaar. Aangezien hij er meteen mee vertrok alsof hij nooit wat anders deed (en het nog wel de eerste keer was dat hij zo een fiets kon proberen dus) besloten we er eentje mee naar huis te brengen. En dat is vanaf het eerste moment een grote hit geweest. Thuis in de tuin, op straat als we ergens naartoe gaan, op de camping in Bredene, overal gaat de fiets mee naartoe. En als hij eruit gegroeid is en over kan naar de andere? Dan is Lena waarschijnlijk groot genoeg voor deze!

Wat zijn jou zomerfavorieten?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “5x zomerfavorieten | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s