Naar de bib | Mama met Sokjes van Geitenwol

Pieter is een heuse boekenworm. Daarin lijkt hij enorm op zijn mama. En ik hoop stiekem dat zijn liefde voor boeken alleen maar blijft groeien.

Omdat we thuis al een enorme collectie peuterboekjes hebben, en er nog meer cadeau vragen voor Sint en Kerstmis, besloten we eens om met hem naar de bib te gaan. Sowieso is daar van alles te beleven voor kleintjes, én hij kon zelf alle boekjes kiezen die hij maar wilde.

In het midden van het kindergedeelte staat een grote tafel met allerlei activiteiten. Kleuren, puzzelen, … . En deze leuke landschappen, waarbij je huizen en bomen in een houten onderstel plaatst om je eigen tafereel te maken. Dit was absoluut zijn favoriete activiteit, waarbij hij bijna niet was weg te slaan!

De boeken voor Pieter komen uit het gedeelte van 3-5 jaar. Hij is niet meer tevreden met eenvoudige kartonnen boekjes, als hij ook hele verhaaltjes kan kiezen. Pieter koos dan ook zelf een heel aantal boeken uit. Allemaal verschillende thema’s, dat vond ik wel leuk om te zien. Het herfst zoekboek hebben we bij op de seizoenstafel gezet. De andere boekjes liggen binnen handbereik om voor te lezen of zelf in te bladeren.

Op deze foto zie je de twee absolute favorieten van onze “bibliotheekboekenhaul”. “De papawinkel” en “Mamasaurus” hebben we ondertussen al zo vaak gelezen dat zowel hij als wij de tekst ongeveer vanbuiten kennen. Maar dat is alleen maar leuk. Zo komen we ook een beetje te weten wat Pieter echt leuk vind om over te lezen, welke boekjes we eventueel op het wenslijstje kunnen zetten en ook wat we een volgende keer kunnen meebrengen uit de bib als hij er zelf eens niet bij is.

Ook voor Lena brachten we een aantal boekjes mee. Dit keer wel kartonnen boekjes, want ze is toch nog wat te klein om verhaaltjes te snappen, en met deze boekjes kan ze weinig verkeerd doen. (Ze “zelf doen” fase is begonnen, dus moet ze natuurlijk zelf door de boekjes kunnen bladeren.) En stiekem las Pieter deze ook hoor.

De bib hier in Genk is gratis voor kinderen en jongeren tot 26 jaar. Je mag 10 boekjes (of andere media) per persoon meenemen en ze een maand houden. Je kan ze zelfs ook verlengen om ze een extra maand te houden. Al zie ik ons dat niet meteen doen. We hebben veel afwisseling nodig natuurlijk.

Gaan jullie wel eens naar de bib?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s