Wat een pokke-pokken! | Mama met Sokjes van Geitenwol

Zoals jullie al zagen zijn de waterpokken in ons huisje aangekomen. Blijkbaar gingen ze al een tijdje rond op school, tot zelfs een juf die ze heeft gehad. Het was dan ook maar een kwestie van tijd voor Pieter ze zou krijgen. En eerlijk gezegd ben ik redelijk blij dat het zover is!

Het begon met een paar kleine vlekjes. En het groeide op een enkele nacht uit tot een kleuter die van kop tot kruis – want waren benen en tenen zijn nog gespaard gebleven – vol stond met vlekken en blaasjes. Van het echte ziek zijn was echter nog geen sprake. Een klein, ondeugend ventje dat genoeg streken vertoonde. Maar naar school gaan kon uiteraard niet. Dus bleven we gezellig thuis. Gelukkig moest ik niet werken!

Tegen de avond begon echter de jeuk en de pijn. Dus besloot ik toch om snel even langs de huisarts te gaan. Veel extra tips kregen we niet, maar de briefjes waren dan toch al in orde. Ook voor Lena kregen we een briefje mee, want ja, de kans is heel groot dat zij het ook krijgt en nu mag ze niet naar de crèche. (Wat ik ergens wel begrijp, maar aan de andere kant is de kans groot dat de besmetting al lang verspreid is natuurlijk.)

Nu hebben we er een hele dagtaak aan om ervoor te zorgen dat hij niet aan al die pokjes krabt, want die krengen jeuken. Maar de wondjes doen enorm pijn en zorgen voor littekentjes die altijd blijven. Om die reden besluiten we nu ook om voorlopig geen luiertje aan te doen, aangezien het meteen heel erg prikt als hij plast (en heel zijn geslachtsdeel zit onder, ik kan me niet voorstellen hoe vervelend en pijnlijk dat moet zijn) en wie weet zetten we nog wat stappen op gebied van zindelijkheid. En dan is er het bezig houden van een actieve peuter die eigenlijk toch heel hangerig is en buiten snoepen en ondeugend doen nergens zin in heeft. Een hele uitdaging!

’s Nachts is het een stuk lastiger om hem ervan te weerhouden om te krabben natuurlijk. Dan hebben we er zelf geen overzicht over. Deze laatste foto is dan ook een dag later en we zien duidelijk een hoop rode vlekjes extra. Dus nu zeker extra goed in de gaten houden uiteraard.

Volgens de dokter is Pieter nog zeker enkele dagen besmettelijk, dus iedereen die zijn kindjes er vanaf wil hebben is zeer welkom bij ons voor een kopje koffie/thee/fris met gratis besmetting. We noemen het dan maar PokkenParty.

Zijn bij jullie de waterpokken al gepasseerd?

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s