5x cadeautjes voor een 3-jarige | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ondertussen is Pieter 3 jaar geworden. En staat Kerstmis zo goed als voor de deur letterlijk, met nog minder dan een week te gaan!) Mijn kleine jongen al zo groot. Hoe snel vliegt de tijd. Maar met deze nieuwe leeftijd kan ik ook weer een lijstje maken van cadeau ideetjes die bij deze leeftijd passen natuurlijk. Dit zijn ze.

1. Boekjes

Onze boekjesbib wordt steeds meer uitgebreid. Ook met de afgelopen verjaardag werden er weer wat exemplaren toegevoegd, en ook onder de kerstboom zullen weer enkele boekjes liggen. Op dit moment zijn de favorieten de reeksen van “Anna” en “Paco”, beide van uitgeverij Clavis. Dit zijn korte verhaaltjes, waarbij nog niet al te lange concentratie nodig is. De “Paco” boekjes zijn daar bovenop nog eens interactief, met allerlei muziekfragmenten. “Anna” beleeft dan weer heel herkenbare avonturen, uit hun leefwereld. Maar natuurlijk zijn ook vele andere boekjes erg leuk.

2. Gezelschapsspelletjes

Spelletjes van bijvoorbeeld Haba vind je al vanaf 2 jaar. Zo hebben we er een aantal in huis, maar ik merk dat het pas recent “echt” begrepen wordt hoe spelletjes werken. Het gooien met de dobbelsteen en ogen tellen, wachten op de beurt, … . Sinds kort genieten we echt van spelletjesavonden met z’n allen. Het favoriete spel van Pieter is “Hup, kleine pinguïn, hup!”. Een heel leuk spel voor tot 3 spelers. Niet te moeilijk en zelfs leuk om als ouder mee te spelen.

3. Playmobil

De 123 versie van Playmobil is al een tijdje niet meer interessant genoeg. Kleine zus mag er nog mee spelen ja, en als er écht niets anders meer is dan vind Pieter het nog wel ok. Maar, zoals hij het zelf zegt, hij is nu een grote jongen. En grote jongens spelen met speelgoed voor grote kindjes. Dus kreeg Pieter voor Sinterklaas een aantal dozen grote-kindjes-Playmobil uit de “Family Fun” reeks. We hadden deze dozen al tijden liggen, en vonden dit wel het ideale moment. En we kregen overschot van gelijk! De allerkleinste deeltjes hebben we nog even weg gelegd, en er zijn afspraken gemaakt dat er alleen mee op tafel wordt gespeeld zodat Lena het niet vast krijgt. Maar het spelen gaat verbazingwekkend goed op deze manier. Het is geen houten speelgoed, maar wel erg mooi en kwalitatief ook zeer goed. Een echte aanrader, zodra je kindje niet meer alles in de mond steekt.
(Ik ben me ervan bewust dat veel van deze sets vanaf 4 of zelfs 6 jaar aangeven op de doos. Echter gaat dit vooral over de kleine onderdelen, waar ik eerder over sprak.)

4. Puzzel met “echte” stukken

Dit is de leeftijd dat er toch meer vaardigheden komen, onder andere met puzzelen. De insteek puzzels bieden niet meer voldoende uitdaging dus op zoek naar iets nieuw. Je vind al puzzels met 4, 6 of 12 stukken. (Deze zijn ook al jonger te gebruiken). Hier is de uitdaging gevallen op 24 stukken. Heel leuk, maar soms ook nog frustrerend als het niet heel direct lukt. Maar alleszins wel goed voor het logisch denken! Na een tijdje zoeken en sukkelen lukt het uiteindelijk toch om de puzzels te maken!

5. Verkleedkleding

Geen linkje hierbij, omdat het van alles kan zijn. Kleding die je koopt in de winkel gebaseerd op je favoriete personage, leuke onesies van bvb een panda of een draak, maar ook gewoon dingen van mama en papa. Want verkleden in de werktshirts van mama en doen alsof de speelkamer jou werkterrein is (want mama werkt in een speeltuin) is het allerleukste. Of met oude vodden een piraat spelen. Of een jurk aantrekken en een prinses zijn opeens. De mogelijkheden zijn eindeloos. En de plezierige momenten ontelbaar.

Heb jij nog een leuke tip?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s