De visite tag | Mama met Sokjes van Geitenwol

Zoals de naam al verklapt is dit een tag over visite (of bezoek). Ben je benieuwd hoe het er bij ons aan toe gaat? Lees snel even verder!

De Visite Tag is bedacht door Blogmama. Neem je hem over? Vergeet haar niet om een linkje in je blog te verwerken.

Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?
Ik vind niets zo gezellig als bezoek krijgen en zit er absoluut niets mee in als er last minute iets wordt afgesproken. Zomaar onaangekondigd aan de deur staan kan ook leuk zijn, verassingen zijn tof. Maar ik weet toch graag op voorhand hoeveel volk er is en hoe groot de kans is dat ik op tijd in mijn bed kan kruipen – als ik de dag erna vroeg op moet bijvoorbeeld – dus graag toch even een belletje.

Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?
Meestal hebben we wel wat knabbeltjes in huis. Drinken is een ander ding, aangezien we eigenlijk voornamelijk water drinken thuis. Gelukkig weten de meeste mensen die hier regelmatig op bezoek komen dat en brengen ze dan zelf wat te drinken mee. Als ik het op tijd weet en nog in de winkel geraak dan haal ik soms wel eens wat extra in huis.

Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?
Nee dat kan niet. Niet omdat het niet zou mogen van mij, maar omdat ik nooit eten over heb. Als het op voorhand wordt besproken dan maak ik met liefde wat extra klaar.

Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?
Euh nee, mensen weten dat het hier overhoop kan liggen, met 2 kleine kindjes en 2 kleine hondjes. Dus het is eigenlijk de situatie zoals hij is en anders heb je pech haha.

Is jouw huis op dit moment visite-proof?
Zoals ik net dus al zei, je komt zoals het is. Dus ja, het is momenteel visite-proof. Al is het dus niet supernetjes.

Rekening houden met kinderen die meekomen?
Speelgoed van baby tot 3-jarige hebben we in overvloed in huis. En ook oudere kinderen kunnen zich vast vermaken met wat we hier hebben liggen. Dus kinderen zijn hier zeker meer dan welkom.

Schoenen uit alstublieft?
Graag, in de gang bij de deur al uitdoen. Zonder schoenen in de living wordt het natuurlijk niet zo snel vuil.

Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?
We hebben een 1-persoons bed op overschot, en in de zetel kan je ook met 1 of 2 liggen. Het kan dus absoluut.

Neem gezellig je hond mee?
Liever niet. Bliss heeft geen probleem met andere honden, maar Buddy wordt er helemaal wild van. Dat wil ik hem niet aandoen, want hij moet zich gewoon goed voelen in zijn huis.

Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?
Liever iets makkelijks. Ik ben absoluut geen keukenprinses, en vind het zelfs niet leuk om in de keuken te staan. Dus als het even kan trek ik gewoon iets uit de (koel)kast. Ik heb altijd wel wat in huis, en zeker rond de feestdagen.

Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?
Doe alsjeblieft alsof je thuis bent. De koelkast, glazen en koekjes worden getoond en verder trek je je plan maar. Ik ben dan ook een verschrikkelijke gastvrouw, die gewoon vergeet te vragen of je wat wil drinken.

Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak?
Kom gerust te vroeg, als we thuis zijn ten minste. Te laat vind ik echt vreselijk, toch als er niets wordt laten weten. Dan zit ik hier maar te wachten op niks. Niet leuk!

Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?
Nee. We hameren hier echt op zitten plassen zelfs, ook voor mannen. Dat is een stuk gezonder. Ook bezoek krijgt van mij de uitleg als de bril blijft rechtstaan.

Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?
Dat verwacht ik niet maar ik merk dat dat eigenlijk vanzelf gebeurd. Wel fijn dus.

Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?
“Mijn” bezoek heeft allemaal kleine kindjes, waardoor ze sowieso op tijd vertrekken om hun in bed te steken. Als mijn man bezoek heeft en ik begin moe te worden, dan neem ik gewoon afscheid en kruip ik mijn bedje in.

Hoe gaan jullie om met bezoek? Ik ben enorm benieuwd wat jullie wel en niet leuk vinden. Laat het me zeker weten!

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s