Seizoenstafel: Kersteditie | Mama met Sokjes van Geitenwol

Laten we nog eens kijken naar hoe onze seizoenstafel er op dit moment uit ziet. Dat is alweer even geleden! Ik heb lang getwijfeld of ik er nog aan zou toevoegen, en ondertussen is alles wat ik besteld had aangekomen. (Onderaan vind je zoals gewoonlijk linkjes naar webshops waar je gebruikte merken kan bestellen.)

Ik heb een startset met de kerststal bestel. Hierin zaten Jozef en Maria, Jezus en de kribbe, de os en de ezel, de herder met 2 schapen en de palmboom. Achteraf bestelde ik nog een lammetje, de engel en de drie wijzen bij. Tenslotte werkte ik het geheel af met een “stalletje”, de grootste boog van de Grimm’s regenboog en een boom uit de set van Raduga Grez. In die boom hangt zelfs een heuse slinger, die eigenlijk een barnsteenketting is. Dit telt dit jaar als onze kerstboom, aangezien we gewoon geen tijd en plaats hadden om een “echte” boom te zetten. Het is eens wat anders he!

Ook de pakjes hebben we verzameld op de tafel, bij de boom. Wel zo gezellig natuurlijk. Al werd het tafeltje al snel te klein, waardoor de meeste pakjes nu in een zak zitten, wachtend tot ze mogen worden open gemaakt!

Met de pakjes op tafel is het minder speelbaar, maar zonder is het ideaal voor de kindjes om te spelen en op die manier een beetje het traditionele kerstverhaal te leren kennen. Al zijn we zelf niet katholiek, toch vind ik het belangrijk dat ze dit kennen! (Tijdens het spelen haal ik de staf van de herder tijdelijk weg, aangezien die erg fragiel is, de rest van de set is van fantastische kwaliteit, zoals we gewoon zijn van Ostheimer natuurlijk!)

Alle Ostheimer komt van“De Horlepiep”. De Grimm’s regenboog vind je onder andere bij “Blabloom”. Raduga Grez kan je bestellen bij “Eerlijk Speelgoed”.

Hoe ziet jullie seizoenstafel er momenteel uit?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s