Mijn leven op orde #2 | Mama met Sokjes van Geitenwol

Vorige week deelde ik een week uit mijn planner. Daar kreeg ik leuke reacties op. Vooral op de mooie stickers die ik gebruik. Willen jullie dit vaker zien? Of er meer uitleg over? Laat het me zeker weten! Maar er zijn meer dingen dan alleen mijn planner die me helpen om mijn leven op orde te krijgen. Deze week laat ik graag de mooiste plekjes van mijn bureau zien.

Mijn bureau is voor mij een ruimte waar ik de administratie van ons huishouden doe, waar ik wat dingen voor m’n werk doe die van thuis uit kunnen en waar ik even tot mezelf kan komen. Het heeft lang geduurd voor mijn bureau echt functioneel werd. Maar ondertussen is het zover. En zelfs meer, ik begin hem echt gezellig te vinden! Dat heeft natuurlijk alles te maken met wat en de manier waarop ik het neergezet heb. Dit zijn mijn favoriete 3 hoekjes.

Mijn bureauoppervlak zelf. Hierop staat een organizer van Ikea, met een aantal pennen, mijn planner, boekenleggers, … in. Ernaast staan enkele essentiële bureauaccesoires: plakband, een nietmachine en een perforator. En daar weer naast staan 2 potten met daarin een nieuw spaarsysteem dat we toepassen, naast onze spaarrekeningen. Ik ben benieuwd of we dat volhouden en hoeveel we op die manier gaan kunnen sparen. De potten versierde ik een beetje door ze een gezichtje te geven. Op die manier ben ik niet heel alleen op mijn bureau en heb ik altijd wat gezelschap. *Voeg knipoogje toe.* Er hangt ook een poster op van een film die ik ging bekijken met mijn zus, schoonbroer en een kameraad van hun. Een heel mooie herinnering!

Ik gebruik het niet heel vaak, maar ik hou enorm van parfum. Helaas ben ik niet zeker over de afkomst van de meeste van mijn parfums, iets waar ik zeker op let in de toekomst. (Ik ben steeds bezig met mezelf onderwijzen en kijken op welke vlakken ik duurzamer en met minder leed kan leven. Ik ben niet perfect en heb zeker mijn zonden. Ik kan alleen maar proberen. Maar dierproefvrije producten zijn zeker iets waar ik in 2019 een prioriteit van maak.) Maar zolang deze nog niet op zijn blijf ik ze gebruiken. En naar de flesjes kijken. Want die vind ik echt ongelofelijk mooi. Van aan mijn bureau heb ik zicht op dit vak, waar ik dan ook regelmatig naar kijk.

Het laatste plekje voor vandaag is het vitrinekastje dat voor het raam staat. In het kastje zitten nog een aantal spulletjes van mijn oma, die ik er gewoon in laat zitten. Zo is er toch nog eek stukje van haar originele inrichting in huis aanwezig. (Net als het tapijt op de vloer, maar daar heb ik nu geen foto van.) Bovenop staan twee aloë vera planten – uit de Ikea, valt het op dat we daar geweest zijn? – en twee geurkaarsen. Op dit moment ruikt het heerlijk naar perzikken. Ook dit is een rustpunt voor mezelf, om even weg te kunnen dromen als ik hard aan het werken ben.

Heb jij een bureau waar je je even kan afzonderen?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Mijn leven op orde #2 | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s