DIY: Een echte tafeltent? | Mama met Sokjes van Geitenwol

Als kind kroop ik geregeld onder tafel om daar te spelen. Onder de tafel was dan mijn huisje, waar ik verschillende kamers indeelde. De ruimte onder de stoelpoten waren mijn kasten, waar ik allemaal spullen in legde, zoals boeken, dingen om mee te spelen en snacks. Maar mijn huisje had nooit muren. En dat vond ik altijd wel jammer.

Maar tegenwoordig is daar een oplossing voor! Al een hele tijd ben ik gefascineerd door tafeltenten. Je kan ze kopen of zelf (laten) maken. Maar het idee is altijd hetzelfde: Je trekt stof over je tafel om zo een tent te maken. Zelf hebben we thuis zo geen tafeltent. Maar ik wil met de kindjes wel de tafeltentbeleving hebben! (Zo kunnen we samen doen wat ik vroeger al deed, ik wil graag mijn ervaring doorgeven.) Dus ging ik zelf aan het knutselen met enkele grote fleece dekens die we thuis hebben liggen.

In onze tent ligt een speelmat van Ikea, zodat het lekker mals en warm is om te zitten. We hebben nogal een koude vloer, dus dat is geen overbodige luxe. De mat is perfect in de breedte en in de lengte komt hij aan een zijde rechtop tegen de tafelpoten aan als een soort zeteltje. Ook ligt de grote knuffelslang erin, die is superfijn om tegen te liggen! En om mee te knuffelen of overheen te klimmen. Als laatste zitten er 2 slingers met lampjes in. Zo is het niet te donker en kunnen we zien waarmee we spelen.

Ons tafeltent fort is een groot succes. En het is supersnel opgebouwd! Maar ook weer eenvoudig opgeruimd als we de tafel nodig hebben voor andere dingen. (Al is Pieter het daar niet mee eens, haha! Hij is dolgelukkig in zijn tent waar hij zich kan verstoppen.)

Bouwen jullie ooit een fort? Of hebben jullie een tafeltent?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s