Doorprik de sleur | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik liep laatst eens de Bart Smit binnen. Vaak kom ik er niet, maar ik was op zoek naar iets over de maan voor Pieter. Dat vond ik helaas niet, maar mijn oog viel wel ergens anders op. Iets waar voor mij de nostalgie van af droop. Prikblokken! Je weet wel, van die tekeningen die je via een stippellijntje kan uitprikken met een naaldje. Die moest ik hebben voor Pieter. Lees snel verder om te zien wat hij ervan vond.

Het was een van die zeldzame momentjes dat we even met ons twee de tijd hadden om iets te doen. Ik had uitzonderlijk vroeg gedaan met werken en Pieter was een beetje ziek waardoor hij thuis was. Lena was naar de crèche – die betalen we toch, dus heb ik haar laten gaan om ook eens wat tijd met grote broer te kunnen spenderen.

Ik vond dit dan ook het ideale moment om iets helemaal nieuw uit te proberen. Een tekening uitprikken met een ouderwetse prikblok! Als kind vond ik dit zelf een van de leukste dingen om te doen. Dat het tekeningen van Cars zijn was alleen maar een pluspunt, iets waardoor ik zeker was dat er interesse voor zou zijn.

Op de verpakking staat dat dit niet mag gegeven worden aan kinderen van 0 tot 3 jaar. Logisch ook, met die priknaald die erbij zit. En het matje kan volgens mij ook gemakkelijk afgebrokkeld worden door kleine handjes. Maar aangezien Pieter de 3 voorbij is, kan het dus wel als ik de verpakking mag geloven. Dus dan proberen we dat natuurlijk.

Het kost hem nog veel concentratie om goed op de puntjes te prikken, maar hij wil het wel gewoon heel goed doen. Na elke paar gaatjes zei hij trots dat hij “het wel heel goed gedaan heeft, he mama”. En dat is zo. Ik was zelfs verbaasd hoe snel hij ermee weg was! Ik deed het enkele gaatjes voor en hup, hij was vertrokken. En hij vond het nog leuk ook. Ook niet onbelangrijk natuurlijk!

Erg lang kon ik zijn aandacht er niet bij houden moet in zeggen. Hoewel Pieter het dus erg leuk vond om te doen, dwaalden zijn gedachten na een tijdje af naar andere dingen. Maar dat heeft hij momenteel wel met heel veel dingen, dus dat lag niet aan de activiteit op zich. Dat ligt aan de leeftijd waarschijnlijk?

De tekening van vandaag is nog niet af, we gaan de volgende keer gewoon door waar we gebleven zijn. En dan kunnen we hem ook nog inkleuren, merkte hij zelf op. Dus nog een extra activiteit!

Vanaf welke leeftijd bied jij zo een prikblok aan?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s