DIY: Sorteerbakjes | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik ben sinds een tijdje helemaal in de ban van het merk Grapat. We hadden al een aantal sets van hun in huis voor de seizoenstafel, maar de kleine sets voor onder andere loose parts play vonden laatst mijn oog en mijn winkelmandje. Toen moest ik natuurlijk op zoek naar mandjes of bakjes om ze in te doen. Echt mijn zin vond ik niet meteen (of het was onbetaalbaar). Dus dacht ik aan zelf maken!

In de Hubo vonden we een OSB plaat die fijn in stukjes gezaagd werd. Perfect om er kleine bakjes van de maken. Ik koos voor 10x10cm en ongeveer 5-6cm hoog. Ook in de Hubo nam ik wat houtlijm mee, dat werd ons aangeraden in plaats van gaatjes boren wat mijn eerste plan was. Fijn als je man een vriend heeft die daar werkt en er wat verstand van heeft!

Thuis was het eigenlijk niet meer echt veel werk om de plankjes op 3 maten te sorteren – onderkant, korte zijden en lange zijden – en de bakjes in elkaar te zetten. Dan een klein uurtje drogen (op de bus lijm stond dat ze vast geklemd moesten worden, maar een klem hebben we hier niet) en klaar zijn ze!

Ik ben toch wel blij met het resultaat. Voor de zekerheid laat ik de bakjes nog een nachtje door drogen, zodat de lijm zeker goed vast zit. Maar ik ben wel trots op het eindresultaat. Het is de eerste keer dat ik zo een projectje heb gedaan en het smaakt zeker naar meer! (Al stelt het werk dus echt niet veel voor haha!)

Wat vinden jullie van het eindresultaat? Voorlopig vinden deze “sticks” houten poppetjes van Grapat er een huisje in. We wachten nog vol spanning op de loose play parts om de bakjes optimaal te gaan gebruiken!

Maakte jij al ooit iets zelf voor de kindjes?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s