Een avondje uit | Mama met Sokjes van Geitenwol

Mama worden betekent niet metee dat je buiten het mama zijn om niks anders meer kan doen. Je bent namelijk buiten mama ook nog jezelf! Zo ook avondjes uit dus. Voor mij heeft een avondje uit nooit betekend dat ik echt ging feesten (die avonden uit mijn studententijd kan ik volgens mij op één hand tellen) maar hebben altijd gezellige activiteiten met vrienden ingehouden.

Een van onze favoriete tijdsbestedingen is gezelschapsspelletjes spelen. Gelukkig hebben we ook een heel aantal vrienden die dit superleuk vinden! En al helemaal leuk vind ik het om een nieuw spel te ontdekken. Catan, in dit geval. Schaamteloos moet ik bekennen dat we dit spel zelf thuis hebben maar er nog niet toe zijn gekomen om het te spelen. Dus alleen maar leuk dat we werden uitgenodigd om bij vrienden te gaan spelen!

Oh en wat nog enorm leuk is aan onze (kinderloze) vrienden? Ze vinden het helemaal niet erg – en zelfs leuk – als de kindjes erbij zijn. Ik ben er nog niet aan toe om een babysitter te laten komen. Familie heeft al wel eens opgelet in de avond, maar ik wil hun niet te vaak vragen aangezien ze overdag al enorm veel voor ons doen. Het was in elk geval heel erg gezellig met z’n allen. Tot Lena moe werd en Pieter de tv ontdekte. (En het werd opnieuw gezellig toen Lena sliep en Pieter de tv mocht opzetten. #Loedermoeder)

Ik ben enorm blij met de ontdekking van dit spel, de leuke avond die we hadden en het sociale contact dat wel mist wanneer ik ’s avonds gewoon in de zetel blijf zitten. En nee, ik heb niet gewonnen. Al ben ik ervan overtuigd dat alle rest me gewoon dat beginnersgeluk niet gunde. Haha!

Oh en ik kom er nog maar eens opnieuw achter hoe leuk ik spelletjes wel vind. En dat ik hier misschien toch iets meer mee wil gaan doen. Wie weet in de toekomst…

Het enige wat ik merk de ochtend na zo een avondje is dat het weer veel te laat geworden is en ik niet uit m’n bedje kan. Gelukkig heb ik dan een lieve man die me naar mijn voeten geeft en eruit sleurt!

Wat doen jullie op een avondje uit?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s