Kiekeboe: kijk je mee? #42 | Mama met Sokjes van Geitenwol

Een tijdje later dan normaal deel ik nu alsnog even de foto’s van vorige week. De foto’s van de huidige week kan je zoals gewoonlijk aankomende maandag hier terug vinden!

Jullie konden al lezen over ons tandartsbezoekje. (Als je dat gemist hebt kan je hier even klikken om naar het artikel te gaan.) Ookal waren er enkele gaatjes en moeten we daarmee verder gaan, besloten we toch om Pieter te mee te nemen om een lekkere wafel te eten omdat hij zo flink is geweest. Dit was de eerste keer dat we zoiets deden, maar het was erg gezellig. Tot Pieter besloot dat het genoeg was geweest, hij was moe en zette de hele zaak op stelten. Toen zijn we ook maar snel weer vertrokken. Over een tijdje nog maar eens proberen.

 

Lekker stempelen bij Omi. Ik heb het geluk om een groot vangnet te hebben, met veel mensen die voor de kindjes willen zorgen als Jelle en ik gaan werken. En die mensen zijn dan ook altijd zo lief om leuke activiteiten met hun te ondernemen. Op een druilerige dag is er niets zo leuk als lekker binnen knutselen en kliederen natuurlijk.

Pieter en Paw Patrol. Een echte obsessie is het aan het worden. We proberen schermtijd zo veel mogelijk te beperken en dan op een andere manier Paw Patrol te betrekken bij zijn spel. Onder andere met dit fleece dekentje met kap. Het was oorspronkelijk voor Lena gekocht (of ja, gegeven voor Sinterklaas), maar Pieter heeft het zich toegeëigend. Sky (Skajm, zoals hij zegt) is zijn favoriete pup van de bende. Dus laten we hem maar begaan.

Pieter lijkt de spelletjesmicrobe van mama en papa ook te pakken te hebben. Hij vind het maar al te leuk om te rollen met een dobbelsteen of kaarten neer te leggen. Vaak snapt hij de spelregels niet eens maar gooit hij in onze plaats, maar sommige spelletjes zijn echt perfect voor hem. Neem dus de Toren van Pisa, een leuk maar eenvoudig spel waarbij je poppetjes op de gekleurde lagen van de toren plaatst. Ideaal voor het oefenen met de kleuren én de motoriek. De toren mag immers niet omvallen!

Ons Lena is toch een klein gevalletje apart. De meeste kinderen bewegen hemel en aarde om maar geen jas of schoenen aan te moeten doen. Lena is net het tegenovergestelde. Zij loopt altijd wel rond met een schoen of jasje. Bij thuiskomen en jas ophangen is ze 5 minuutjes later alweer daar om de jas weer aan te doen. Als we haar pyjama aantrekken moeten erna meteen weer haar schoentjes aan. Kleine gekke peuter.

Wat deden jullie met het regenachtige weer van afgelopen week?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s